YPS-JIN: Tecavüzcü AKP'yi her yerde hedef alacağız

YPS-JIN, "Tecavüzcü AKP hükümetine karşı çıkın, kadınlar eylemsel-eylemci olmalıdır. Bu hükümet yıkılana kadar kadın katliamlarının sonu gelmez. Bu zihniyetin öncüsü olan AKP faşizmi her yerde hedef alınmalıdır" dedi.

YPS-JIN Koordinasyonu, kadın ve çocukların hedef alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Kadın ve çocuklar üzerindeki şiddet özellikle son süreçte doruğa ulaşmış durumdadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Erkeğin kadın karşısındaki saldırganlığı, kaynağını tecavüzcü devlet kültüründen almaktadır. AKP faşizmi kendisini toplum içerisinde örgütlemeye çalıştıkça; cinayet, talan, yalan, bireycilik, diktatörlük ve zulüm artmaktadır. Çünkü AKP kendisini bu zemin üzerinden oluşturmaktadır" denildi.

'TECAVÜZCÜ OLAN DEVLETİN KENDİSİ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu saldırıların önünü, faşist başkan Erdoğan açtı ve açmaya devam etmektedir. Sorun sadece kişiler değildir, asıl sorun tecavüzcü devlet, bunun hükümeti ve zihniyetidir. Bu zihniyet kendisini hükümet olarak yaşatmaya devam ettikçe; İstanbul Sözleşmesi vb ortadan kaldırılır, kadınlar için sokağa çıkma yasağı getirilir, çocuk yaşta evlilikler normalleşir, fuhuş artar, kadınların okuması gereksiz görülür, kadınlar sokaklarda bıçaklanır, cenazeleri parça parça edildikten sonra varillerde yakılır, Gülistan Doku gibi ortadan kaybedilir. Kocasının kıskançlığından, birlikte olma tekliflerini reddetmesinden, giydiği elbiseden, yemek yapmamasından, dışarıya çıkmasından, bir sözden ve bunun gibi herhangi bir bahaneden kaynaklı kadınlar katlediliyor ve bu katliamlar sokaklarda herkesin gözü önünde yapılıyor ki toplum buna alışsın. Devlete göre bütün erkekler bunu doğal hakkı gibi görmeli, kadınlar ise buna göre adım atmalı. Bunun adı toplumsal cinsiyetçiliktir ve kaynağını cinsiyetçi devletten almaktadır. Yaşamın kutsalı olan ana-kadını, AKP iktidarı erkeğin kölesi ve çocuk doğurma makinası haline getirmektedir.

'ÖZ SAVUNMA GELİŞTİRİLMELİ'

Kadınlar bunun karşısında boyun eğmemelidirler. Bu durumu kabul etmemeli, AKP  faşizmi ve saldırgan- tecavüzcü erkek zihniyetinin karşısında öz savunmasını geliştirmelidir. Devlet-Erkeğin fiziki ve ideolojik saldırıları karşısında kadının kendini her türlü koruma hakkı vardır. Kadınlar AKP sistemi içerisinde yer almamalı, bu zihniyetin kurum ve kuruluşlarına hizmet vermekten vazgeçmeli ve karşı eylemselliğe geçmelidir. Şili'den başlayarak bütün dünyaya yayılan Las Tesis eylemlerinin yarattığı ruh yeniden yakalanmalıdır."
Açıklamada, "AKP faşist sistemi, bunun ortakları ve bu zihniyete hizmet eden kişiler hedefimizde olacak. Kadın bedeni üzerinde tasarruf yapan yerleri, kadın ve çocukların üzerinde devlet faşistliğini uygulayan kişileri, bu zihniyetin savunuculuğunu yapanları açık uyarıyoruz" denildi.

KADINLARA ÇAĞRI

YPS-JIN, açıklamasının sonunda şu çağrıları yaptı:
"Kürt, Türk, Ermeni, Asuri, Çerkes, Laz fark gözetmeksizin bütün kadınlara çağrımız şudur; tecavüzcü AKP hükümetine karşı çıkın, kadınlar eylemsel-eylemci olmalıdır. Bu hükümet yıkılana kadar kadın katliamlarının sonu gelmez. Özellikle genç kadınlar harekete geçmeli, mevcut devlet sistemi ve zihniyeti karşısında kendisini hücre olarak örgütlemeli ve eyleme geçmelidir. Bu zihniyetin öncüsü olan AKP faşizmi her yerde hedef alınmalıdır."