Zap ve Avaşin’de Skorskyler hedef alındı

HPG/YJA Star gerillaları Zap ve Avaşin alanlarında Skorsky tipi helikopterleri yoğun ateş altına aldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Zap ve Avaşin’deki eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, 16 Kasım günü saat 15.30’da işgalci TC ordusuna ait 2 Skorsky helikopterin Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesi üzerinde hareket halindeyken gerillalarca hedeflendiğini belirtti. HPG, yoğun ateş altına alınan helikopterlerin alan üzerinden uzaklaşmak zorunda kaldığını vurguladı.

HPG, “17 Kasım günü saat 14.30’da yine işgalci TC ordusuna ait 1 Skorsky tipi helikopter Avaşin bölgesine bağlı Mervanus alanı üzerinde hareket halindeyken güçlerimizce hedeflenmiştir. Etkili vuruşlar sonucunda rotasında ilerleyemeyen helikopter geldiği yöne geri çekilmek zorunda kalmıştır” dedi.

2 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Zap alanına yönelik hava saldırısında 2 gerillanın şehit düştüğünü ifade eden HPG, şu bilgileri verdi: “11 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırılarında Andok ve Agır arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

ANILARINI ZAFERE TAŞIYACAĞIZ

Muş’un Varto ilçesinden olan her iki arkadaşımız da Kürdistan Özgürlük Gerillası saflarına katıldıkları ilk günden son güne kadar Önderlik ideolojisi temelinde mücadelenin hedeflerine odaklanmış, özgürlük arayışı güçlü olan yoldaşlarımızdı. Coşkulu ve moralli duruşlarıyla birlikte, her daim gelişmeyi esas alan, özverili ve fedakar katılımlarıyla devrim mücadelesinde sınırsız hizmet etmek isteyen her iki yoldaşımız da yüreklerinde taşıdıkları Önderlik ve Özgür Kürdistan aşkıyla yılmaz bir mücadelenin yürütücüsü olmuşlardır.

Başta, Agır ve Andok yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzere, yurtsever Varto halkına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, mücadele öncümüz olan kahraman şehitlerimiz şahsında, şehitlerimizin anılarını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.

2 GERİLLANIN KİMLİKLERİ

Şehadete ulaşan gerillaların kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Agır Varto
Adı Soyadı: Diyar Öztürk
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Şekernaz - Nejat
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Kasım 2018 / Medya Savunma Alanları

***

Kod Adı: Andok Eriş
Adı Soyadı: Nurullah Yaşar
Doğum Yeri: Muş
Anne - Baba Adı: Züleyha - Abdulcelil
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Kasım 2018 / Medya Savunma Alanları