Zozan Tolan: AKP-MHP rejimi yasal-demokratik mücadele olanağı bırakmadı

Mersin’deki fedai eylemi yaptığı öne sürülen HPG gerillası Zozan Tolan ajansımıza konuştu. Tolan, AKP-MHP faşist rejiminin demokratik bir mücadele yürütme olanağı bırakmadığı için dağa çıktığını söyledi.

AKP-MHP iktidarı tarafından Mersin’in Mezitli ilçesindeki Tece Polisevi’ne 26 Eylül günü fedai eylem gerçekleştirdiği öne sürülen HPG gerillası Zozan Tolan ANF’ye konuştu.

Fedai eylemi selamlayan Tolan, “Öncelikle Mersin Mezitli’de eylem yapan Şehit Sara ve Şehit Rûken arkadaşların eylemlerini selamlıyor, onlar şahsında tüm fedai şehitlerimizi saygıyla anıyorum. YJA Star ve HPG gerillaları olarak da bu büyük fedai eylem ruhunun ardılları olacağız’’ dedi.

AKP-MHP REJİMİ YASAL MÜCADELE OLANAĞI BIRAKMADI

“Ben gazetecilik çalışmaları yaparken yakalandım. Bu, doğrudur. Fakat AKP-MHP faşist rejiminin uygulamaları Türkiye ve Kurdistan’da halka gerçekleri anlatma ve bunun yasal-demokratik bir mücadelesini yürütme olanaklarını ortadan kaldırmıştır. Bu gerçek temelinde birçok Kurdistanlı genç bu faşist rejimle hesaplaşmak için dağa çıkmakta. Ben de onlardan birisiyim.’’

FAŞİST REJİMLE HESAPLAŞMAK EN TEMEL GÖREVİMDİR

“Örgütümüz gereken açıklamayı zaten yapmıştır. Ben görevimin başındayım. Faşist AKP-MHP rejimiyle hesaplaşmak her Kürt gerillası gibi benim de en temel görevimdir. Buna da layık olacağımı belirtiyorum.’’