Stuttgart’ta Aralık katliamları protesto edildi

Stuttgart'ta Maraş cezaevleri ve Roboskî'de yapılan katliamlar protesto edildi.

Almanya’nın Stuttgart şehrinde Birleşik Devrimci Mücadele ve Maraş Girişimi'nin çağrısıyla Maraş, 19 Aralık Cezaevleri ve Roboskî katliamları protesto edildi.

Birleşik Devrimci Mücadele adına yapılan konuşmayla başlayan mitingde, "Aralık ayı bize hiç unutturulmadı; Maraş'ta, katledilen kadınlar, bebeklerimiz ve canlarımızla, hapishanelerde 4 gün boyunca mücadele veren yoldaşlarımızın direnişleriyle kazındı yüreklerimize. Roboskî'de ise yoksul Kürt halkının katledilişi ve onları sahiplenen halkımızın serhildanlarıyla kazındı yüreğimize" denildi.

'KATLETTİLER AMA TESLİM ALAMADILAR'

Saygı duruşunun ardından HBDH adına yayımlanan açıklama okundu. Açıklamada, Maraş'ta karnında çocuğu olan annelere kadar Alevilerin, cezaevlerinde silahlarla tutsakların, Roboskî'de de çocukların da dahil olduğu 34 Kürt köylünün katledildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Tarih bir kez daha göstermiştir ki, yaşanan bu katliamların hiçbiri halklarımızı, hakikatten yana olanları, umutlu yürekleriyle geleceğe bakanları teslim almaya yetmemiştir" denildi.

'SORUMLULUĞUMUZ DEMOKRATİK GELECEKTİR'

Maraş Girişimi adına yapılan konuşmada da Türkiye tarihinin katliamlar tarihi olduğu vurgulandı, katliamcıların hesap vermediği belirtildi.

Açıklamada şu mesajlar da verildi: "Maraş Katliamı'nın hesabının sorulacağı, katliamcı politika ve uygulamaların son bulacağı demokratik bir geleceğin yaratılması için mücadele etmek, MARDEF olarak bizler açısından, katliamda hayatını kaybeden insanlarımıza karşı sorumluluğumuzdur."

Eylemde ayrıca 22 yıl hapis cezası verilerek rehin alınan Leyla Güven’le dayanışma mesajı okunarak Türk devleti protesto edildi.