Şengal anlaşması Bielefeld’de protesto edildi

Bağdat ve Hewler arasında 9 Ekim 2019 günü imzalanan anlaşmanın iptal edilmesi için Kürdistanlılar bugün Bielefeld'de alanlara çıktı.

Hevgirtina Civanên Ezidi (HCÊ), Bielefeld Demokratik Kürt Toplum Merkezi (BDKTM) ve Êzidi Kadin Hareketi'nin çağrısıyla saat 14.00 de Bielefeld Merkez Tren garı önünde bir miting gerçekleştirildi.

Ankara/Bağdat ve KDP tarafından Şengal/Ezdixan'ın özörgütlülüklerini dağıtmak ve statüsünü ortadan kaldırmak amacıyla yapılan ihanet sözleşmesine “Hayır” diyen mitinge çok sayıda kişi katıldı.

Mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı yürütülen ağırlaştırılmış tecride karşı sürdürülen açlık grevleri ve Leyla Güven’in tutuklanmasına da dikkat çekildi.

Mitingde Kon Med Êş Başkanı Tahir Koçer bir konuşma yaptı. Konuşması "Biji Berxwedana Şengalê" ve Bimre İxanet sloganları ile kesilen Koçer ulusal birlik ve Kürt Özgürlük Hareketine sonuna kadar sahip çıkılması gereğine vurgu yaptı.

Koçer Şengal konusunda KDP ve Irak hükümeti arasında yapılan anlaşmanın asla kabul edilmeyeceğini dile getirdi.

Mitingde işgale karşı konuşmalar yapıldı ve bildiriler dağıtıldı. Eylem “Biji berxwedane Şengal” sloganlarıyla sona erdi.