14 Temmuz direnişçileri ve Temmuz ayı şehitleri anıldı

İtalya’nın başkenti Roma, Almanya’nın Hildesheim ve Dortmund kentlerinde 14 Temmuz direnişçileri ve Temmuz ayı şehitleri anıldı.

İtalya’nın başkenti Roma’da 14 Temmuz direnişçileri ve şehitler anıldı. Ararat Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Anmada bir konuşma yapan siyasetçi İdris Güzel, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu eyleminin PKK’nin tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Gerilla direnişine de dikkat çeken Güzel, “14 Temmuz direniş ruhu yeniden yaratılmıştır, hep direnerek kazandık bu süreçte de zaferle çıkacak olan direnen güçler olacaktır” dedi. Anma sloganlarla sona erdi.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de Temmuz ayı şehitleri anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada Diyar Xerib, Zinhar Devrim ve 14 Temmuz direnişçilerine ilişkin sinevizyon gösterimi yapıldı.

KOMAW adına Arif Yılmaz, FED-DEM adına Letif Karakaş, PYD adına Bavê Emer ve şehit Diyar Xerib’in amcasının kızı Kuistan birer konuşma yaptı.

Türk devletinin 1980’lerde Kürt halkını ve özgürlük mücadelesini cezaevlerinde bitirmeye çalıştığı ve 14 Temmuz direnişinin faşist çarkı kırdığı belirtildi.

Anma “Şehid namirin” sloganlarıyla sona erdi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de şehit Baran Mawa anıldı. TCŞ ve JXK aktivistlerinin düzenlediği anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Sinevizyon gösterimi ile devam eden anmada KOMAW adına yapılan konuşmada “Şehitlere olan sözümüzü tutmalı ve mücadelelerini başarıya ulaştırmada üzerimize düşen her şeyi yerine getirmeliyiz” denildi.

Anma, TCŞ temsilcisinin konuşmasından sonra “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganlarıyla sona erdi.