'28-29 Eylül'de Erdoğan'ı ve Alman devletini protesto edelim'

AvEG-KON, Avrupa'daki Türkiye ve Kürdistanlılar ile yerli anti-faşist, devrimci ve demokratlara 28-29 Eylül'de Almanya'ya gelecek olan Erdoğan'ı protesto etmeleri çağrısında bulundu.

AvEG-KON yazılı bir açıklama yaparak, "Göçmen ve yerli tüm işçi ve emekçileri, gençleri, kadınları faşist diktatör Erdoğan ve onu davet ederek, suçlarına ortak olan Alman devletini her alanda protesto etmeye, 28 Eylül’de Berlin’de ve 29 Eylül’de Köln’de yapılacak eylemlere kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz" dedi.

Alman devletinin söz konusu ziyaret ile Türk devletine desteğini bir kez daha gözler önüne serdiğine dikkat çeken AvEG-KON, AKP'nin Türkiye'de halklara yönelik saldırgan politikasını hatırlattı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Merkel hükümetinin 28-29 Eylül’de ortak olacağı katliamların listesi uzundur: Aralarında çocukların da olduğu sivillere yönelik Türk ordusunun yaptığı Roboski katliamı. IŞİD çeteleriyle işbirliği içinde Suruç ve Ankara katliamı. Türk ordusu ve özel harekât timlerinin gerçekleştirdiği Cizre, Sur, Silopi, Gever katliamı. El Nusra gibi katliamcı çetelerini yerleştirmek için Alman tankları eşliğinde Kürt toprağı olan Efrin’e yönelik işgal ve katliam. Dersim dağlarında yaşayan tüm canlıların yangınla yok edildiği doğa katliamı Türk devletinin insanlık suçlarından birkaçıdır."

Erdoğan "tek adam diktatörlüğü"nü inşa ettiğini belirten AvEG-KON, "Devletlerin devletlerle yaptığı kirli işbirliğini ancak halklarla halkların güçlü dayanışması bozar. 28-29 Eylül her türlü demokratik hak ve özgürlüğün yok sayılacağı yeni bir kirli ittifak ve anlaşmaya vesile olacaktır. Bu anlaşmalar sadece Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu halkları değil, tüm halkları yaralayacaktır. Faşist Erdoğan’ı 28 Eylül’de devlet töreniyle karşılayacak ve 29 Eylül’de Köln’de yandaşlarıyla buluşturacak olan Alman devletini kınıyoruz" dedi.