HPG: Kahramanlık destanı yazdılar

Şehit düşen 7 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Serhat Giravi yoldaş öncülüğündeki 7 yoldaşımız Avaşin dağlarında Mamreşo’yu geçilmez bir kale haline getirerek ve kesintisiz bir biçimde direnerek tarihi bir kahramanlık destanı yazmışlardır" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Avaşin alanına yönelik işgal saldırısında şehit düşen 7 gerillanın kimlik bilgilerini açıkladı.

HPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“23 Nisan gecesinden itibaren işgal saldırılarının ilk hedefi olan Avaşin bölgesinin Mamreşo alanına bağlı Şehit Munzur Tepesi’nde büyük komutan Serhat Giravî yoldaş öncülüğünde Ruken, Sarya, Canfeda, Xebat, Zafer ve Kamuran yoldaşlarımız 10 gün boyunca tarihi bir direniş sergilemişlerdir. Saldırının başladığı ilk andan itibaren savaş mevzilerindeki yerlerini alan yoldaşlarımız, 10 gün boyunca saldırıdan sabotaja, suikastten darbelemeye yeni dönem gerilla taktiklerinin tümünü hayata geçirerek Zagroslar’da şahinleşen gerilla tarzıyla işgalcilere büyük darbeler vurmuşlardır. Ruken ve Sarya yoldaşlarımız yetkin YJA Star militanları olarak büyük bir inanç ve kararlılıkla bu direnişteki yerini almış, Özgür Kürt Kadını’nın teslim alınamaz iradesini temsil etmişlerdir. Özgür Kürt kadını tüm direnişlerde yer alıp öncülük yaptığı gibi, Mamreşo direnişinde de Ruken ve Sarya yoldaşlar şahsında tarihi öncülük rolünü oynamıştır.

Yoldaşlarımızın çelikten iradesi, sarsılmaz kararlılığı ve fedai Apocu ruhu karşısında sonuç alamayan işgalciler günlerce havadan ve karadan savaş mevzilerini ağır bir şekilde bombardımana tabi tutmuşlardır. Yiğit yoldaşlarımız yine de tüm düşman tekniğini ve yönelimlerini ustalıkla boşa çıkarmasını bilmişlerdir. Fakat namert düşman çaresiz kalınca alçakça yol ve yöntemler kullanmış, zehirli gazlarla savaş mevzilerine onlarca kez saldırarak yoldaşlarımızı şehit etmiştir.

TC devletinin bu insanlık dışı ve savaş hukukuna aykırı suçuna karşı uluslararası güçler sessiz kalmakta, herhangi bir tepki göstermemektedir. TC devleti de bu sessizlikten cesaret alarak en soysuzca yöntemlere başvurmakta, bizzat savaş bakanının ‘’şikeftlere girmek özel teknikler gerektiriyor’’ diyerek itiraf ettiği şekilde zehirli kimyasal silahlar kullanmaktadır. Güçlerimiz karşısında yenilgiye uğrayan soykırımcı Türk ordusu hukuk ve yasa dışı silahları kullanarak sonuç almak istemiştir.

Serhat Giravi yoldaş öncülüğündeki 7 yoldaşımız Avaşin dağlarında Mamreşo’yu geçilmez bir kale haline getirerek 10 gün boyunca düşmana aman vermemişlerdir. Günlerce ve günün her saatinde kesintisiz bir biçimde direnerek tarihi bir kahramanlık destanı yazmışlardır.

SERHAT GIRAVÎ

Serhat Giravî yoldaşımız çok yurtsever ve şehitleri olan toplumsal değerlerine bağlı bir aile çevresinde dünyaya gelmiştir. Giravî aşiretinin yurtsever özelliklerini alarak şekillenen Serhat yoldaşımız çocukluktan itibaren özgürlük hareketini tanımış ve derin bir sempati duymuş, büyüdüğünde gençlik çalışmalarında yer almıştır. Türk devlet üniversitesinde iyi bir yer kazanmış olmasına rağmen soykırım çarkı olarak kullanılan sistem üniversitesini devrimciliğin mekanı haline getirmiştir. Serhat yoldaşımızın mücadelesi kampüslere ve şehirlere sığmamış, 2011 yılında dağlara akarak gerilla saflarına katılmıştır. Katıldıktan sonra Medya Savunma Alanları’nın birçok alanında pratik faaliyet yürütmüş, her türlü çalışmada yer alarak Apocu militan savaşçılıktan komutanlığa erişerek kendisini yetkinleştirmiştir. Yeni dönem gerilla çizgisini en iyi bir biçimde özümseyip pratikleştirmenin çabasında olan Serhat yoldaşımız destansı Mamreşo direnişine öncülük ederek hem tarih karşısındaki görevini layıkıyla yerine getirmiş, hem yoldaşlarına önderlik eden bir komutan olmuş, hem de etkili eylemleri ile düşmanın yüreğine derin bir korku salmıştır.

RUKEN ZAGROS

Ruken Zagros yoldaşımız Colemerg’in Gever ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Kürdistan dağlarında özgür bir Kürt kadını ve gerillası olma umudu ile büyüyen Ruken yoldaşımız 2014 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Katıldığı günden itibaren dağlarla erkenden bütünleşmiş, yaşama büyük bir aşkla katılmış ve büyük bir gelişme kaydetmiştir. Yetkin bir YJA Star savaşçısı olarak kendisini her anlamda yeniden yaratmıştır. Medya Savunma Alanları’nın birçok alanında pratik faaliyet yürütmüş ve büyük emek sahibi olarak tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmiştir.

SARYA DİYAR

Sarya Diyar yoldaşımız Şirnex’in Hezex ilçesinde yurtsever bir ailede dünyaya gelmiştir. Düşmanın ağır yönelimleri, baskıları ve zulmüyle çocuk yaşta tanışan Sarya yoldaşımız abisi olan Diyar Gafur yoldaşımızın kahramanlık hikayeleri ile büyümüştür. Diyar yoldaşımızın şehadetinden sonra Kürdistan dağlarında onun silahını yerde bırakmamak ve intikamını almak için gerilla saflarına katılmıştır. Düşmana olan öfke ve intikam hırsı, şehitlere ve Önderliğe olan bağlılığı, Kürdistan dağlarına olan derin sevgisi erkenden gelişmesine yol açmıştır. Birçok alanda pratik yürüterek Özgür Kadın Hareketi çizgisini ve militanlığını şahsında başarıyla temsil eden Sarya yoldaşımız şehadete ulaşana kadar da bu çizgiden ve kahramanca direnmekten asla ödün vermemiştir.

CANFEDA HESEKÊ

Canfeda yoldaşımız Hesekê’de dünyaya gelmiş, Rojava’nın devrimci atmosferinde mücadele içerisinde büyümüştür. Ortadoğu’ya gericiliği ve faşizmi dayatan asıl gerici gücün Türk devleti olduğu hakikatini görerek Kürdistan dağlarında gerilla saflarına katılmıştır. Gençlik enerjisi ve dinamizmi ile dağlarda erkenden gelişme kaydetmiş, Avaşin dağlarında tecrübeli bir gerilla olmuştur. Mamreşo direnişinde tarihi bir şekilde kahramanca direnerek şehadete ulaşmıştır.

XEBAT ASO

Xebat Aso yoldaşımız Rojhilatê Kurdistan’ın yurtsever şehirlerinden Kirmanşah’ta dünyaya gelmiştir. Rojhilatê Kurdistan’ın serhildan geleneğinin toplumsal özellikleri ve yurtsever duyguları ile büyümüş, 2018 yılında Kürdistan Özgürlük Gerillası’na katılmıştır. Kandil’den Avaşin’e yetkin bir gerilla olarak büyük tecrübeler edinmiş ve emek vermiştir. Fedakar bir yoldaş olarak yaşamın tüm alanlarına mütevazice katılarak tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edinmesini bilmiştir.

ZAFER TOLHILDAN

Zafer Tolhildan yoldaşımız da Rojavayê Kurdistan’ın yurtsever şehirlerinden olan Qamişlo’da dünyaya gelmiştir. Yurtsever ve değerlerine bağlı bir ailede büyüyen Zafer yoldaşımız genç yaşına gelince mücadele arayışına girmiş, 2013 yılında özgürlük gerillası saflarına katılmıştır. Birçok alanda pratik yürütüp tecrübeler edinen Zafer yoldaşımız başarılı ve örnek bir Apocu militan olmayı başarmıştır. Avaşin’de geliştirilen birçok eylemde yerini almış ve en son Mamreşo direnişinde tarihi rolünü oynayarak şehitler kervanına katılmıştır.

KAMURAN AMED

Kamuran Amed yoldaşımız Kürdistan’ın başkenti Amed’de dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir ailede büyüyen Kamuran yoldaşımız erken yaşlarda soykırımcı Türk devletinin gerçek yüzünü tanımış, zulmüne tanıklık etmiştir. Kürt halkına diz çöktürerek teslim almak isteyen sömürgeci Türk devletine karşı baş kaldırarak 2019 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Düşmana olan hınç ve öfkesi ile erkenden dağlarla bütünleşmiş, bir an önce düşmandan intikamını almanın arayışı içerisinde olmuştur. Başarılı bir gerilla olarak Avaşin’de pratik yürütmüş, efsaneleşen Mamreşo direnişinde yer alarak onurlu ve kahraman bir Kürt evladı olarak tarihe geçmiştir.

Yoldaşlarımızın bu kahramanlık destanı biz yoldaşları ve tüm Kürt halkı tarafından her daim örnek alınacak, intikamları mutlaka alınacak ve anıları Özgür Kürdistan’da mutlaka yaşatılacaktır.

Bu temelde başta kahraman şehit yoldaşlarımızın değerli ailelerine ve tüm yurtsever Kürt halkına başsağlığı diliyoruz.”