Êzidî temsilciler Özgürlük Nöbeti’nde

AK önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eyleminde konuşan Êzidî kurum temsilcileri, Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride sessiz kalınmaması çağrısı yaptı.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde 8 yılı aşkın bir süredir devam eden Öcalan’a Özgürlük nöbetini bu hafta Avrupa’daki Êzidî inancına mensup kurum temsilcileri yürütüyor. Geçtiğimiz hafta nöbette olan Almanya’nın Pforzheim şehrinden gelen Kürtlerden nöbeti devralan grup Xebat Ağırman, Cahit Zerdeşti, Hasan Çakmak ve Miho Atan’dan oluşuyor.

Grup adına konuşan Xebat Ağırman, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 21 yıldan bu yana tutulduğu esaret koşullarının kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Bu İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) başta olmak üzere yetkili kurumların sessiz kalmasını eleştiren Ağırman, “Cezaevlerindeki işkence ve tecrit sorunlarını çözmesi gereken CPT’dir” dedi.

Kürt halkına da çağrıda bulunan Xebat Ağırman, her alanda Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan’a sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Türk devletinin Şengal, Rojava, Güney ve Kuzey Kürdistan’ın birçok alanında bir bütün olarak Kürt halkına savaş açtığını dile getiren Xebat Ağırman, Kürt halkının bu karşı direneceğini söyledi. Ağırman, dayatılan katliamlara karşı direnişin yanı sıra Kürt halkının Önderliğini savunmasının en önemli cevap olacağını ifade etti.

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti vesilesiyle Avrupa’daki Êzidî kurumları bugüne kadar birçok kez Strasbourg’a gelerek nöbet tutmuş ve Kürt Halk Önderinin özgürlüğünü haykırmıştı. 2016 yılının ağustos ayında yine Strasbourg’da Şengal Diaspora Meclisi yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda Êzidî süresiz-dönüşümsüz açlık grevi düzenlemişti. Açlık grevi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaptığı çağrının ardından sonlandırılmıştı.