İngiltere İşçi Partisi konferansında Öcalan konuşulacak

İngiltere'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için uluslararası etkinliklere her gün yenisi ekleniyor. İşçi Partisi'nin konferansında da Öcalan programı düzenlenecek. Konferans 22-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek.

Britanya Kürt Halk Meclisi'nin desteğiyle İngiltere'de Öcalan'a Özgürlük Kampanyası yürüten, milyonlarca üyesi olan Sendikalar Birliği Kongresi'nin (TUC) konferansında Öcalan'a özgürlük çağrısı yapılırken, ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin konferansında da benzer temada bir dizi program yapılacak.

Partinin Liverpool şehrinde 22-26 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek konferansına Öcalan'a özgürlük çağrısının damga vurması bekleniyor.

KATILIMCILAR

Britanyalı sendikaların gerçekleştireceği 'Ortadoğu'da faşizme karşı mücadele: Öcalan, Kürtler ve kadın devrimini savunmak' konulu panele şu isimler katılacak: Milletvekili Lloyd Russell-Moyle, Lord Maurice Glasman, Gölge Adalet Bakanı Shami Chakrabarti, Öcalan'a Özgürlük Kampanyası Eş Başkanı Simon Dubbins, Uluslararası Öcalan'a Özgürlük Kampanyası temsilcilerinden Havin Güneşer, HDK Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü.

Konferansta Kürt Halk Meclisi ve KNK İngiltere Temsilciliği'nin öncülüğünde, 'Ortadoğu'da barış ve demokraside Öcalan ile Kürtlerin rolü' konulu panel düzenlenecek. Panele Lord Maurice Glasman, Milletvekili Tracy Brabin ve KNK Temsilcisi Rizgar Wan’ın konuşmacı olarak katılması bekleniyor.