İnsan Hakları Günü’nde Aarau'da stant

Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Aarau’da stant açan kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ve neden özgür kalması gerektiğini anlattı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle sürdürülen 'Dem Dema Azadiyê ye' hamlesi kapsamında 10 Aralık Dünya İnsan Hakları günü vesilesiyle İsviçre'nin Aarau kentinde stant açıldı.

Aarau Rojbîn Kadın Meclisi tarafından Bahnhofplatz'ta açılan stantta, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fikirleri, düşünce ve paradigmasının yer aldığı kitaplar, aktivistler tarafından İsviçrelilere dağıtıldı.

Yoğun yağan kara rağmen kadınlar, Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak ve sistematik tecridi ve neden özgür kalması gerektiğini çevreden geçenlere anlattı.

Stant eylemine önümüzdeki günlerde de devam edeceklerini belirten Rojbîn Kadın Meclisi üyesi Bergüzar Çiftçi, şunları belirtti: “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü, biz Kürtler açısından önemli bir gün. Böyle bir günde açtığımız stantla Önderliğimiz üzerinde yürütülen mutlak ve sistematik tecride karşı İsviçre kamuoyuna bilgilendirme yaparken duyarlılık çağrısında bulunuyoruz ve İsviçrelileri Kürt halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.'

Bergüzar Çiftçi, 10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günü dolayısıyla yarın İsviçreli kurumlar öncülüğünde Cenevre’de düzenlenecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısında da bulundu.