İşgal saldırıları43 kentte protesto edildi-YENİLENDİ

Almanya’nın Hannover, Hamburg, Kıbrıs’ın Limassol ile Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde düzenlenen eylemlerle Medya Savunma Alanları’na yönelik işgalci Türk devletinin düzenlediği saldırılar protesto edildi.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları Avrupa’da düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde HBF saat 20.00’da düzenlenen eyleme ağırlıkta gençler katıldı.

Türk devletinin saldırılarını protesto amaçlı “Faşist Türk askeri çek elini Kürdistan’dan” yazılı pankart taşındı. Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Şehit namirin” sloganları atıldı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de TCŞ ve TekoJIN’in çarğısı ile Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin, Zap ve Metina’ya yönelik işgal saldırılarını protesto edildi.

Gençlik hareketleri öncülüğünde gerçekleşen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın flamaları ve TCŞ bayrakları açıldı.

Saat 20.00’de HBF önünde gerçekleştirilen eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe "Bijî Rêber Apo", Bijî berxwedana gerîla", "Bi Hev Re Serhildan", "Bijî têkoşîna Zapê" ve "Alman panzerleri Kürdistan’dan defol" ve “Ciwan, fedaiyên Rêber Apo ne” sloganları atıldı.

LIMASSOL

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de Kürdistanlılar işgal saldırılarına karşı alanlardaydı. Molozpark’ta bir araya gelen halk, Türk devletinin Avaşin, Metina ve Zap’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto etti.

Şehit Sinan Dersim anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde sık sık, “İşgalci TC Kürdistan’dan defol”, “Kahrolsun faşizm”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı eylemde, Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. 

Lezgin Serhat, Türk devletinin işgal saldıklarına karşı Kürt halkı ve devrimci güçlerin yekvücut olması gerektiğini kaydetti. 

Uluslararası güçlerin işgal ve soykırım saldırılarına karşı sessiz kalmalarına tepki gösteren Serhat, “Güneyli güçlerin bu soykırım ve işgale karşı sessiz kalarak adeta onay vermesi ihanetçi bir tutumdur. Bu tutumdan derhal vazgeçmeliler. Onurlu Kürt halkı bu ihanetçi çizgiye gereken cevabı verecektir” dedi.

Eylem alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

DRANCY

Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünde de Türk devletinin işgal saldırıları TCŞ aktivistleri tarafından düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında ve “Ciwan Fedaiyên Rêber Apo ne” şiarıyla düzenlenen eylem, saat 18.00’da Drancy Kürt Kültür Derneği önünde başladı. Fransızca, “Metina’daki faşist Türk saldırılarını durdurun” yazılı pankart ile yürüyen gençler, şehir içerisinde Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile Türk işgal saldırılarını protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne de dikkat çekilen eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Kahrolsun faşist Türk rejimi”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla” ve “Ciwan fedaiyên Rêber Apo ne” sloganları atıldı.

Drancy Belediyesine kadar yürüyüş yapan gençler, belediye önünde bir süre slogan attıktan sonra eylemlerini bitirdi.