İsveç Parlamentosu önünde Öcalan'a özgürlük eylemi

Stockholm'de Kürdistanlılar, İsveç Parlamentosu önündeki meydanda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için bir eylem gerçekleştirdi.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Sara Kadın Birliği'nin çağrısı üzerine saat 14.00 sularında İsveç Parlamentosu önündeki Mynttorget Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için bir eylem gerçekleştirdi.

Öcalan'ın fotoğraflarının taşındığı eylem süresince sık sık “Öcalan'a özgürlük, Kürt Halkına statü”, “Öcalan halktır, halk biziz”, “Öcalan'la dayanışma” gibi sloganlar atıldı.

Eylem dolayısıyla medyaya gönderilen İsveççe basın açıklamasında 1999 yılandan bu yana İmralı Adası'nda ağır tecrit altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın Türkiye'de kalıcı bir barışın sağlanması için tayin edici öneme sahip olduğuna dikkat çekildi.

Öcalan ve tüm siyasi tutsakların serbest bırakılmalarının talep edildiği açıklamada “Öcalan'ın özgürlüğü Türkiye'de demokratikleşmenin ve Kürdistan'da barışın önünü açacaktır” denildi.

ANF'ye açıklamalarda bulunan Kürt siyasetçi Senanik Önen, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sadece Türkiye'de değil tüm Ortadoğu'da barışın teminatı olduğunu söyledi ve İsveç'te yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Öcalan'ın özgürlüğü için yapılacak eylemlere katılmaları çağrısı yaptı.

Önen, 9 ve 10 Temmuz günleri parlamento binası önün Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için saat 14.00-16.30 saatleri arasını çadır eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.