İsveç'te Öcalan'ın özgürlüğü için eylemler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürdistanlılar,  meşaleli yürüyüş düzenledi. Borlänge ilinde de Kürt gençleri, Öcalan'a yönelik tecrit hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için bildiriler dağıttı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılması ve serbest bırakılması talebiyle akşam saatlerinde meşaleli bir eylem düzenlendi.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Sara Kadın Birliği ve Ciwanên Azad'ın çağrısı üzerine Norra Bantorget Meydanı'da saat 18.00 sularında başlayan eylemde Öcalan'a yönelik tecriti kınayan ve serbest bırakılmasını talep eden döviz ve pankratlar ve Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşındı.

İl merkezindeki Norrmalmstorg Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen eylemciler, “Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a barış”, “Öcalan serbest bırakılsın”, “Katil, faşist Erdoğan”, “Öcalan halktır, halk biziz”, “Biji Serok Apo” ve “Be Serok jiyan nabe” sloganlarını attı.

Eylem, meydanda devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve “Şehit namırın” sloganının atılmasıyla sona erdi.

BORLÄNGE

Borlänge kentinde Ciwanên Azad üyeleri “Önder Apo'ya özgürlük Kürdistan'a statü” şiarıyla tecriti kırmak ve duyarlılık oluşturmak için bildiri dağıttı.

Öcalan’a uygulanan tecridi kırana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirten Ciwanên Azad üyesi gençler, Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençlerini alanlara çıkarak İmralı sistemini parçalamaya ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele etmeye çağırdı.