İsveç'te açlık grevi güçlenerek sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle Kürdistanlıların 1 Nisan günü İsveç'in başkenti Stockholm'de başlattıkları açlık grevi yeni katılımlarla güçlenerek sürüyor.

Danimarka ve Norveç'ten gelen grupların sürdürdüğü eyleme 5 yeni katılımla birlikte açlık grevcilerinin sayısı 22'ye yükseldi.

İl merkezindeki Odenplan Meydanı'nda açlık grevini sürdüren Kürdistanlılar, gün boyunca kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla konuşmalar yapıyor ve bildiriler dağıtıyor.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecriti kınayan eylemciler, İskandinavya ülkelerinin hükümetleri; Avrupa Birliği ve İşkenceyi Önleme Komitesi'ne (CPT) suskunluğu bozmaları ve tecritin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrıları yapıyor.

Sık sık “Leyla Güven'in talebi talebimizdir”, “Leyla Güven'le dayanışma”, “Abdullah Öcalan'la dayanışma”, “Be Serok jiyan nabê' ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıyor.

ANF'ye açıklamalarda bulunan yeni katılımcılar, dış dünyanın açlık grevlerine karşı suskun kalmasını kınadı ve tecrit kaldırılana kadar mücadelede kararlı oldukları mesajlarını verdi.

Danimarka'dan gelerek eyleme katılan Feti Baran, Kürt halkının iradesini kırmak için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a 20 yıldan beri tecrit uygulandığını söyledi.

Tecritin Öcalan'ın şahsında tüm Kürt Halkına uygulandığını belirten Baran, Leyla Güven önderliğinde başlatılan eylemi kararlılıkla sürdürdüklerine vurgu yaptı.

Norveç'te yaşayan Şirin Tokpınar da, Avrupa ülkeleri ve dış dünyanın Leyla Güven ve Nasır Yağız'ın başlattıkları ve binlerce tutsağın katılımıyla kitleselleşen eylemlere sessiz kalmalarına tepki gösterdi.

Avrupa ülkelerinin insan haklarını kendileri için istediklerini söyleyen ve dünyanın diğer yerlerinde gerçekleşen ihlallere suskun kalmalarını eleştiren Tokpınar, “İnsanlık dışı tecrite karşı ses çıkarmamaları vicdansızlıktır” dedi.

Tokpınar, Öcalan'ın ideolojisi ve felsefesinin ezilen halklar ve insanlık için taşıdığı öneme dikkat çekti.