İsveç'te belediyelerin gasp edilmesi protesto edildi

AKP rejiminin halk iradesine kayyum ataması İsveç'in başkenti Stockholm ve Helsingborg kentinde düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Eylemlerde yapılan konuşma ve dağıtılan bildirilerde AKP rejiminin seçimle alamadığı Kürdistan kentlerindeki belediyelere darbe yaparak el koyduğu belirtildi. Kürt halkının iradesine el uzatılmasına izin vermeyeceği vurgulanan eylemlerde İsveç ve Avrupa Birliği'ne Türkiye'deki faşist uygulamalara karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.

STOCKHOLM

İl merkezindeki Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, AKP Hükümeti'nin Amed, Mardin ve Van belediyelerini bir darbeyle gasp etmesini protesto etti.

Ellerinde görevden alınan büyükşehir başkanlarının resimleri ile Türk devletinin uygulamalarını kınayan pankartlar ve dövizler taşıyan eylemciler, çevreden geçenleri AKP-MHP faşizminin gerçekleştirdiği darbe hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

HELSİNGBORG

Helsingborg Demokratik Kürt Toplumu çağrısı üzerine il merkezinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları AKP-MHP faşizminin belediyelere el koymasını protesto etti.

Gösteride bir konuşma yapan Skone Demokratik Kültür Merkezi Eşbaşkanı Ferman Sivereki, kayyum uygulamasının sömürgeci uygulamanın bir parçası olduğuna dikkat çekti. Kürt Halkı ve demokratik kamuoyunun bu zihniyete ve belediyelere el konulmasına karşı güçlü bir direniş göstereceğini söyledi.

Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi yükseltmeleri, İsveç ve Avrupa Birliği'ne de Türkiye'ye yaptırım uygulamaları çağrısı yaptı.

“Halkın seçtiği tüm HDP'li politikacıların serbest bırakılmasını istiyoruz. Seçilmişlerimize dokunma” yazılı pankartın taşındığı eylemde “Kahrolsun sömürgecilik”, “Faşist, katil Erdoğan”, “Faşist TC devleti”,  “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.