İsviçre’de üç merkezde tecrit eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması amacıyla birçok merkezde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin gelmiş olduğu kritik aşamaya dikkat çekmek için İsviçre’nin üç şehrinde eylemler düzenlendi.

BASEL

Ronahi Kadın Meclisinin çağrısıyla Claraplatz alanında kadınlar tarafından gerçekleştirilen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde tecrit protesto edilirken, tecride karşı sürdürülen açlık grevlerinin gelmiş olduğu kritik aşamaya dikkat çekildi.

Ağızlarını siyah bantlarla kapatarak gerçekleştirdikleri sessiz eylemle başta Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) olmak üzere uluslararası kurum ve devletlerin tecrit ile tecride karşı sürdürülen açlık grevleri karşısındaki sessizliklerini protesto ettiler.

SOLOTHURN

Seilergasse alanında bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri tecridi protesto ederken tecride karşı sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekti.

Ağızlarına maske takarak ve üzerlerinde “Kürt aktivistler Öcalan’a yönelik tecride karşı açlık grevinde”, “7000 tutsak süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde”, “Onları açlık değil sizin sessizliğiniz öldürüyor” yazılı dövizler taşıyarak sessiz eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 dakika boyunca duran insan eylemi gerçekleştiren gençler daha sonra eylemlerine merkez tren istasyonu önünde devam etti. Almanca bildirilerin de dağıtıldığı eylemlerine tren içlerinde devam eden gençler daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

ST GALLEN

St Gallen kentinde ise Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde bir yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. St Leonard Park alanında bir araya gelen eylemciler “Bir parlementer, Leyla Güven tecrite karşı 155 gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde”, “7000 tutsak açlık grevinde”, “Es lebe Leyla” yazılı pankart ve dövizleri taşıyarak merkez tren istasyonu önüne kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından Bahnhofplatz alanında Almanca bildiriler okundu ve eylem sonlandırıldı.