İsviçre’deki açlık grevi 9. günde: Direneceğiz!

Öcalan’a yönelik tecridi protesto etmek amacıyla başlatılan İsviçre başlatılan açlık grevi 9. gününde devam ediyor. Açlık grevini ziyaret eden Öztürk Türkdoğan, Öcalan’a yönelik tecridin savaşı daha derinleştirdiğini söyledi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek amacıyla İsviçre’de başlatılan dönüşümlü açlık grevi 9. gününde devam ediyor.  Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde sürdürülen açlık grevini gün içerisinde çok sayıda Kürdistanlı ve dostu ziyaret ederek desteklerini sunuyor. 

‘DİRENECEĞİZ’

Aralarında yaşları 60 üzerinde bulanan Kürt kadınlarının da bulunduğu açlık grevi eylemcileri, Öcalan’ın üzerindeki tecridin bir bütün olarak Kürt halkına yapıldığına dikkat çekerek, bu noktada Avrupa ve CPT’nin harekete geçmesini talep ediyor.

Kürt halkının hiçbir şart altında Öcalan’ın özgürlüğü istemekten geri durmayacağını vurgu yapan eylemciler, tecridi kırmak için direnemeye devam edeceklerinin mesajını veriyor. Avrupa’nın politikasının Türk devletinin elini güçlendiğini ve Türk devletinin savaş politikalarına destek anlamına geldiğine dikkat çeken eylemciler, başta Avrupa Konseyi olmak üzere Avrupa’nın Türk devletine karşı net tutum sergilemesi gerektiği çağrısı yapıyorlar. 

TÜRKDOĞAN: TECRİT SADECE ÖCALAN’A YÖNELİK DEĞİL

İsviçre’ye bir panele katılmak için gelen İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan akşam saatlerinde eylemcileri ziyaret ederek desteğini sundu. Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin sadece bir bireyle sınırlı olmadığını ifade eden Türkdoğan, bilinçli bir politika gereği Öcalan’a yönelik tecrit yürütüldüğünü söyledi. 

Türkiye’de Kürt sorununun çözümünde büyük bir öneme sahip olan Öcalan’a tecrit uygulamanın savaşı derinleştirmek anlamına geldiğini söyleyen Türkdoğan, Ortadoğu barışının Türkiye barışından geçtiğini ifade etti.

Öte yandan gün içerisinde eylemcileri İsviçre Yeşiller Partisi Milletvekili Sibel Arslan ve SYKP kurucularından Tuncay Yılmaz ziyaret etti.