İsviçreli gençler: Diktatöre karşı Almanya’da olacağız

İsviçreli alternatif gruplara mensup gençlik örgütleri, 28-29 Eylül’de Berlin’e gelecek olan Erdoğan’ı protesto eylemlerine katılmaya hazırlanıyor.

Merkel-Erdoğan yakınlaşmasının özünde Kürt halkına yönelik düşmanlık yattığını ifade eden RJG-Bern üyesi Piatr Makhno, Erdoğan’ı protesto eylemlerine katılım çağrısı yaptı.

28-29 Eylül’de bir dizi görüşmelere için Berlin’e gelecek olan Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a ve Alman yetkililere yönelik tepkiler gün geçtikçe daha büyüyor. İsviçreli Alternatif gruplara mensup gençlik örgütleri de Erdoğan’ın Almanya’ya gelişini protesto etmek için yapılacak olan eylemlere katılmaya hazırlanıyor.

‘GÖRÜŞMENİN ÖZÜNDE KÜRT HALKINA KARŞI DÜŞMANLIK YATIYOR’

RJG-Bern (Devrimci Gençlik Bern) adlı gençlik örgütü adına ANF’ye değerlendirmelerde bulunan Piotr Makhno, “Faşist ve diktatör bir cumhurbaşkanının Almanya’ya gelmesi kabul edilemez” diyerek, RJG-Bern olarak Erdoğan’ı protesto eylemlerine güçlü bir şekilde katılım sağlayacaklarını duyurdu.

İsviçreli Alternatif gruplara mensup devrimci gençler olarak her zaman Kürt Özgürlük Hareketiyle dayanışma içerisinde olduklarını ifade eden Makhno, şunları söyledi: “Merkel-Erdoğan yakınlaşmasının özünde Kürt Halkına yönelik düşmanlık yatmaktadır. Bizler, bunun farkındayız. Kürt halkına yönelik yapılan saldırı ve kirli politikaların karşısında duracağız.”

‘FAŞİST BİR DİKTATÖRÜN ALMANYA’YA GELMESİ KABUL EDİLEMEZ’

Sadece Türk devletinin değil Almanya’nın da Kürt halkına yönelik geliştirdiği yasakçı politikaları kabul etmediklerini söyleyen Makhno, “Alman devletinin Kürt halkına yönelik yasakları bilinmekte. Erdoğan karşıtı protesto gösterileri Merkel hükümeti tarafından yasaklanma kararı alındı. Bizler bu yasağı tanımıyoruz. Merkel-Erdoğan kirli ilişkilerine karşı bizler Kürt halkının barış ve özgürlük taleplerinin yanında ve Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olacağız” diye konuştu.

Almanya’da yapılacak olan Erdoğan’ı protesto eylemlerine güçlü bir şekilde katılma çağrısı yapan Makhno, “Başta Kürt halkı olmak üzere bölge halklarına karşı faşizan uygulamaları ile bilinen bir diktatörün Almanya’ya gelmesini biz devrimci gençler olarak kabul etmemeliyiz. Türk-Alman kirli ilişkilerini ve faşist bir diktatörü protesto etmek için Almanya’daki protesto eylemlerine güçlü bir şekilde katılalım” diye ekledi.

https://anfturkce.com/avrupa/sol-parti-den-erdogan-protestolarina-tam-destek-113722