İsviçreli STK ve partilerden Kürtlerle dayanışma mitingi-YENİLENDİ

İsviçreli STK ve siyasi partiler, 11 Aralık'ta Kürt halkına dönük saldırılara karşı Cenevre'de miting düzenleyecek.

Türk devletinin, Kürt halkına dönük saldırılarına, Medya Savunma Alanları'nda kimyasal silah kullanımına karşı İsviçreli siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri ile Kürt kurumları öncülüğünde İsviçre'nin Cenevre kentinde 11 Aralık Cumartesi bir miting yapılacak.
Eyleme ilişkin kurumlar adına yapılan açıklamada, "Kürt Özgürlük Hareketi ile dayanışmaya çağırıyoruz" denildi, başta Kürdistanlılar olmak üzere Kürtlerin dostlarına ve demokrasiden yana olan herkese katılım çağrısında bulunuldu.

'TÜRK DEVLETİ İNSANLIK DIŞI SALDIRILAR DÜZENLİYOR'

Aralarında Kürt İnsan Hakları Merkezi, Demokratik Kürt Toplum Merkezleri İsviçre, Sol Birlik Direniş (Ensemble à Gauche Resistans), Solidarité Genève, İşçi Partisi Gençlik Kolları (Jeunes POP Genève), İşçi Partisi (Parti du Travail), Secours Rouges Genève, Engageons les Murs, CUAE (Sendika), Cenevre Sosyal Demokrat Parti (Parti Socialiste Genève), Cenevre Yesiller Partisi (les Verts Genève), Devrimci Formation (Formation Revulotion) yer aldığı kurumlar, şunları da kaydetti:
"Türkiye aylardır Suriye'nin güneyinde işgale yönelik saldırılarını artırarak sürdürüyor. Beşar El-Assad'ın  ardından DAİŞ'İn boyunduruğundan kurtarıldığından bu yana özerk bir bölge olan Rojava (Kuzey-Doğu Suriye) her gün bombalanıyor. Bu bombardımanlarda özellikle sivil alanlar etkileniyor ve Türk ordusu Kürt  siyasetçilere suikast düzenlemek için düzenli olarak insansız hava araçları kullanıyor.
Son haftalarda, Türk ordu birlikleri ve cihatçı müttefikleri sınırlarda toplanırken, kara işgalinin tehditleri artıyor. Otoriter ve faşist Türk devleti, geçtiğimiz iki yılda sivil nüfusu kamulaştırma, tecavüz, infaz yöntemlerine başvuruyor. Bu insanlık suçu yöntemlerle Efrîn ve Serekaniye bölgelerini şimdiden ilhak etti.
Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faşist rejimi Bakûr (Türkiye Kürdistan'ı) ve Türkiye'de de tüm ilerici hareketlere karşı otoriter politikasını sürdürüyor. 8 Mart'ta olduğu gibi bastırılması; binlerce aydın, gazeteci, sanatçı ve ilerici politikacı Kürt ve Türk'ün hapsedilmesi, Boğaziçi ve diğer üniversitelerde öğrenci hareketinin bastırılması; mega-endüstriyel projelerin kurulması için nüfusların yer değiştirmesi de çeşitli ekolojik felaketlere neden olmaktadır.
Türk ordusu Başur'da (Irak Kürdistan'ı), Irak topraklarında onlarca askeri üs kurmaya devam ediyor. Şengal bölgesini, Maxmûr mülteci kampını ve dağlardaki Kürt gerillanın mevzilerini bombalayarak gerillalara ve Kürt siyasetçilere karşı operasyonlar ve suikastlar yürütüyor.
Kürditan özgürlük savaşçılarının kahramanca direnişi, Türk ordusunun ilerlemesini ve bu bölgeyi kontrol etmesini engelliyor. Bir yılı aşkın süredir Türk Hava Kuvvetleri, uluslararası yasağa rağmen ölümcül gazları ve diğer kimyasal silahları da bombardımanlarda kullanıyor.

'PKK İLE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Türk gerici güçlerinin işlemiş olduğu bu insanlık dışı savaş suçları karşısında, herkesi Rojava devrimi, Kürt halkı ve PKK ile dayanışmaya çağırıyoruz.
Kürt Özgürlük Hareketi 40 yılı aşkın bir süredir kapitalizme ve onun Türkiye gibi cani milliyetçi rejimlerine karşı bir alternatif güç olarak direniyor. Bu alternatif güç bugün Rojava'nın otonom bölgesinde sahada inşa edilmektedir. Bu devrimin üç siyasi ayağı da, anti-kapitalist bir perspektiften kadınların özgürlüğü, ekoloji ve radikal demokrasidir. Bu devrimci mücadele bizlere pratikte başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösteriyor. Bu yaşam modeli ultra-otoriter rejimlerin ve emperyalist güçlerin zemin için yarıştığı Ortadoğu'nun tüm halkları için bir umuttur."

'TÜM YURTSEVER HALKIMIZ KATILMALI'

İsviçre Demokratik Kürt Toplumu Eşbaşkanlık Divanı adına Kürdistanlılara yapılan çağrıda da "10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü kapsamında İsviçreli ve enternasyonalist dostlar öncülüğünde düzenlenecek olan eyleme tüm yurtsever halkımızı çağırıyoruz" denildi.
Eylem 11 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'te Cenevre kentinde Place Neuve Meydanı'nda gerçekleştirilecek.