İtalya, Avusturya ve Almanya’da Türk devleti protestoları

İtalya’nın başkenti Roma ile Novara kentinde, Avusturya’nı başkenti Viyana ile Almanya’nın Dresden, Leipzig ve Chemniz kentlerinde işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırılar protesto edildi.

ROMA’DA İKİ EYLEM

İtalya’nın başkenti Roma’da iki eylem yapıldı.

Birinci eylem, Kürdistanlılar ve İtalyanların katılımı ile Piazza dei Montecitorio’daki parlamento önünde düzenlendi.

Rete Kurdistan, Rete Jin, UIKI ve Ararat Kültür Derneği’nin organize ettiği eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin soykırım ve işgal saldırıları kınandı.

İkinci eylem ise saat 19.00’da Piazza Sendi’de yapıldı.

İtalyan Sosyalist Parti öncülüğünde yapılan eyleme onlarca kişi katıldı.

Eylemde yapılan bir konuşma yapan Sosyalist Parti temsilcisi, Kürt halkının yanında oldukları söyledi. Erdoğan’ın DAİŞ’in babası olduğunu da belirten sözcü, “Kürt halkı, dünyayı DAİŞ teröründen kurtardı” dedi.

UIKI temsilcisi Yılmaz Orkan da konuşmasında Kuzey Doğu Suriye’deki direnişe dikkat çekti. Eylem sloganlarla sona erdi.

NOVARA

İtalya’nın Novara kentinde de Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan’ın Rojava’ya saldırılarının kabul edilemeyeceği belirtildi.

Kürtler ile dayanışmanın devam edeceği mesajlarının da verildiği eylemde savaş karşıtı pankartlar açıldı. Eylem “Katil Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da eylemler aralıksız sürüyor. Leopard 2 panzerini üreten ve Türkiye’ye satan Rhein Metal Firması önünde bir araya gelen kitle, Türkiye’ye silah satılmasını protesto etti.

Akşam ise Stephansplatz’da bir eylem düzenlendi.

DRESDEN, LEIPZIG VE CHEMNİZ’DE KİMYASAL SİLAHLARLA YAPILAN KATLİAM PROTESTO EDİLDİ

Almanya’nın Sachsen Eyaleti’ne bağlı Dresden, Leipzig ve Chemnitz kentlerinde işgalci Türk devletinin Rojava’da insanlık dışı yöntemlerle sivillere karşı kimyasal silahlar kullanmasını protesto etmek amacıyla miting ve yürüyüşler düzenledi.

Protesto yürüyüşlerinde Türk terör devletinin Rojava’da işlediği suçlardan dolayı bir an evvel uluslararası mahkemelerde yargılanması talep edildi.

Almanya hükümeti ve parlamentosuna da seslenen Kürdistanlı yurtseverler ve dostları “Artık oyalama siyasetinden vazgeçin. Kuzey Suriye’de, Rojava’da bebekler kimyasal silahlara hedef oluyor, çocuklar, analar ölüyor, doğa ve tarih katlediliyor. Buna ciddi bir önlem alın. Tarih ve insanlık önüne çıkabilecek yüzünüz olsun” denildi.