İtalya’da maske satışı: Amazon ve eBay’e polis baskını

Koronavirüsün vurduğu İtalya’da yüksek fiyata maske ve dezenfektan jeller satılmasına ilişkin soruşturma kapsamında Amazon ve eBay’e polis baskını gerçekleşti.

İtalyan mali polisi, Amazon ve eBay bilgisayarlarındaki verilere ve belgelere el koydu.

İtalya Tüketiciler Birliği, operasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Harika bir haber! İtalyanların canı üzerinden spekülasyon yapmak ulusal bir utançtır” dedi.

Birliğin Başkanı Massimiliano Dona, “Sorun sadece ürünlerin astronomik fiyata satılması değil, koronavirüs bulaşmış kişiler tarafından kullanımı dahil olmak üzere normlara uygun olmayan, hiçbir etkisi olmayan maske satışlarıdır” vurgusunda bulundu.

Koronavirüs salgını karşısında İtalyanlar son günlerde koruma maskeleri ve dezenfektan jellere yöneldiler. Bu da ülkenin kuzeyinde eczaneler ve süpermarketlerde stokların tükenmesine neden oldu. Dolandırıcılar da bundan faydalanmak için kolları sıvadı.

Salı sabahı, bir internet kullanıcısının eBay üzerinde bir litre antibakteryen şişeyi 300 euroya satışa sunduğu belirlendi. Bebek için dezenfektanlar ise en az 240 euroya kadar satışa çıkarıldı.