Öcalan’a Özgürlük Nöbeti İsveç’ten gelen Kürtlerde

Avrupa’daki Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi (AK) önünde tuttukları Özgürlük Nöbeti, 380’inci haftasında kararlılıkla sürüyor.

Fransa’nın Strasburg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta İsveç’ten gelen beş kişilik bir grup üstlendi. İsveç’ten gelen grup Dirvan Bakur, Hamit Nerji, Dersim Ercan, Halil Özberk ve Çekjin Qamişlo’dan oluşuyor.

Grup adına konuşan Çekjin Qamişlo, 8’inci yılındaki nöbet eylemiyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünden taviz verilmeyeceğinin gösterildiğini söyledi.

DÜNYANIN SESSİZ KALMASINA ELEŞTİRİ

Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının onurlu barış ve eşitlik içinde yaşayabilmesini sağlayacak yegâne projenin Öcalan tarafından sunulduğunun altını çizilen açıklamada, Kürtlere yönelik katliamların dünya tarafından görmezden gelinmesi eleştirildi. Açıklamayı yapan Çekjin Qamişlo, hem AK’nin hem de İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) Öcalan’a yönelik tecride karşı sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı.

Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlere ve dost halklara seslenen eylemciler, Öcalan’ın özgürlüğüne kadar sürecek olan nöbet eylemine katılım çağrısı yaptılar. Eylemciler daha sonra sloganlar atarak, nöbetlerini başlattılar.

KADINLAR AYDA BİR HAFTA NÖBETTE

Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini geçtiğimiz hafta İsviçre’den gelen Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bileşenlerine üye kadınlar üstlenmişti. Eylemi her hafta Avrupa’nın farklı bir şehrinden gruplar yürütürken, TJK-E bileşenleri ayda en az bir kez eylemdeki yerlerini alıyorlar.

Nöbet eylemi kapsamında şimdiye kadar doğrudan yüz binlerce kişiye ulaşılırken, bildiri, broşürler ve diğer bilgilendirme yöntemleri sayesinde milyonlarca kişinin Öcalan ve mücadelesi hakkında bilgilendirildiği tahmin ediliyor.