Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Frankfurt grubunda

Avrupa’daki Kürtler ve dostlarının ‘özgürlüğüne kavuşana kadar sürdüreceğiz’ diyerek yürüttüğü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, Frankfurt’tan gelen bir grupla devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 429’uncu haftasına girdi. Geçen hafta bir grup Kürt gencinin tuttuğu nöbeti bu hafta Almanya’nın Frankfurt şehrinden gelen Ali Kınay, Mehmet Çakmak, Hasan Kısa ve Hacı Aleks adlı Kürdistanlılar devraldı.

AK’ye ve cezaevlerindeki işkencelere karşı tutum alınmasında yetkili kurum olan İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) tepki gösteren grup üyeleri, “Bu nasıl bir suskunluktur? 9 yıldır burada doğrudan tepkimizi gösteriyoruz ve maalesef tüm kurumlar suskun” denildi.

Adaletsizliğe işaret eden grup üyeleri, “Kürtler de tüm insanlar ve devletler gibi adaletli olunmasını istiyorlar, adaletli kararlar bekliyorlar. Çünkü Önderleri 21 yıldır zindandadır ve kendisinden haber alamıyorlar” dedi.

Kürt gençlerinin Almanya’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlediği uzun yürüyüşü selamlayan Frankfurt grubu üyelerinin açıklaması, “Önderliğimizin özgürlüğünden asla taviz vermeyeceğiz. Her Kürt bu amaçla harekete geçmelidir” sözleriyle bitirildi.