Özgürlük Nöbeti Avusturya’dan gelen Rojava grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Özgürlük Nöbeti, 356’ıncı haftasında.

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini 356’ıncı haftasında Avusturya’dan gelen Rojavalı dört Kürdistanlı yürütüyor. Dün nöbet eylemini devralan grupta Heme Heci Eli, Mahmut Heme, Mehemet Heseki ve Bave Metin Heme Kobane yer alıyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’dan gelen Rojavalı grup üyelerine adına konuşan Heme Heci Eli, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın Kürtler konusundaki sessizliğini kınadıklarını söyledi. Kürtlerin insanlık ve eşit haklara dayanan kardeşlik dışında bir taleplerinin olmadığını söyleyen grup sözcüsü, Kürtlerin Kobanê’de başlattıkları ve Baxoz’da DAİŞ çetelerinin kesin olarak yenilmesiyle sonuçlanan mücadelelerinin sadece kendileri için değil, tüm insanlık için olduğunu vurguladı.

Grup sözcüsü, Avrupa’nın ise hem Kürtler hem de Öcalan konusundaki sessizliğini kabul etmediklerini vurguladı. Sözcü, İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) çağrı yaparak, Kürt Halk Önderi’ne yönelik tecride karşı harekete geçmelerini de istedi.

Kürtlerin en uzun süreli aralıksız eylemi olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. Eylemin Öcalan özgürleşene kadar süreceği duyurulmuştu.