“Önderlik Kütüphanesi” Almanya turuna devam ediyor

Almanya'da tur yapan “Önderlik Kütüphanesi” bugün Rüsselsheim, Wiesbaden ve Mainz kentlerinde kitap ve bilgilendirme standı açtı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasını Avrupa kamuoyuna tanıtmak amacıyla düzenlenen “Önderlik Kütüphanesi” Almanya’nın Rüsselsheim, Wiesbaden ve Mainz kentlerindeydi.

“Önderlik Kütüphanesi”, Rüsselsheim istasyon meydanında, Wiesbaden çarşı merkezindeki Mauritiusplatz’da ve ardından Mainz'ın Tiyatro Meydanında stant açtı.

“Önderlik Kütaphanesi” Almanca bilgilendirmeler ve sunumlar yaptı.

Özellikle Alman gençlerinin ilgisini çeken kütüphane, stant görevlileri ile ayrıntılı sohbetler yaptı.

Alman gençlerin sordukları sorular arasında en çok Erdoğan-Almanya ve Erdoğan-Avrupa ilişkisi yer alması dikkat çekerken, Alman gençlerin yorumlarında Türk devletinin başta Kürt halkı olmak üzere o topraklarda tüm halklara, inançlara ve gerçek muhalif olanlara baskı uygulandığını sanal medya üzerinden öğrendiklerini aktarmaları dikkat çekti. 

Stant görevlilerin Öcalan'ın kitaplarına olan ilginin büyük olduğunu aktarırken, Öcalan'ın biyografisini soranların da olduğunu aktardı.

“Önderlik Kütaphanesi” yarın, Marburg (Bahnhofsplatz) ve Gießen (Kirschenplatz), 27 Şubat günü ise Offenbach (Marktplatz) ve Frankfurt (Hauptwache) kentlerinde olacak.

“Önderlik Kütüphanesi” turu Frankfurt'un Hauptwache düzenlenecek bir tören ile sona erecek.