Özerk Yönetim Temsilciliği ile Vevey Belediyesi görüştü

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi İsviçre Temsilciliği ve Lozan Kürt Toplum Merkezi tarafından Vevey Belediyesi'nde bir görüşme yapıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'ne yönelik saldırı ve ambargoya ilişkin bölge halklarıyla dayanışma temelinde  Avrupa'nın pek çok merkezinde görüşmeler yapılıyor. Bu temelde bugün Cenevre kentinde gerçekleştirilen bir dizi görüşmenin ardından heyet, Vevey Belediyesi yönetimiyle bir araya geldi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bünyesindeki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakan Cihat Omar,  AANES temsilcisi adına  Medea Hasan ve  Hikmat İbrahim'le Kürt Toplum Merkezi tarafından bir heyet bugün Vevey Belediyesi Başkan Yardımcısı Gabriella Kaempf ile belediye yönetimi tarafından karşılandı.

TÜRK DEVLETİNİN İŞGAL VE SALDIRILARI ANLATILDI

Yapılan görüşmede Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi bünyesindeki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakan Cihat Omar tarafından bölgede yaratılan çatışmalı durum, Suriye'nin bütünlüğüne yönelik Türk devletinin işgal saldırıları ve yine bölgenin  su ve elektrikten yoksun bırakılmasının yanı sıra insani ve ekonomik yardımlara karşı devam eden ambargonun detayları aktarıldı.

 Görüşmelerde ayrıca DAİŞ'e karşı bölge halklarının vermiş olduğu mücadele ve yaratılan demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü sistem heyet tarafından belediye yönetimine aktarıldı. Yine bu temelde bölge ile ilintili yaşanan silahlı çatışmalar sonucu  mülteci akınından çok etkilenen ve harap olan 5 milyonluk bir nüfusun koşullarını iyileştirmesi için gerçekleştirilecek olan projeler için destek ve dayanışma çağrısında bulunuldu.

 Avrupa'daki devrimci ve demokrat kurum ve belediyelerle ilişkilerini güçlendirmek ve bölgenin geleceğine yönelik ortak projeler yaratmak için AANES temsilcileri dün İsviçre'deki görüşmelerini sonlandırırken, bugün İsveç'in Stockholm kentindeki  kurum ve belediyelerle görüşecek.