Özgürlük Nöbeti’ni kadınlar devraldı

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada 10. yılında devam eden Özgürlük Nöbeti’ni Ronahi Kadın Meclisi üyeleri devraldı.

Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı Özgürlük Nöbeti’nde 493. haftaya girildi.

 

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbet eylemini, yeni haftasında Almanya’nın Hannover kentinden gelen Ronahi Kadın Meclisi üyeleri devraldı.

Grupta Aliye Ekinci, Ronahi Deniz ve Aysel Doğan yer alıyor.

Grup adına konuşan Aliye Ekinci, Kürt Halk Önderi’nin 22 yıldır esaret altında ve mutlak tecrit altında tutulduğuna dikkat çekti.

Aliye Ekinci, Avrupa kurumlarının yanıbaşında 10 yıldır sürdürülen eylemle Türk devleti ve AB ortaklığında geliştirilen İmralı işkence konseptini teşhir ettiklerini ve Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına dönük bu utancı yüzlerine vurduklarını ifade etti.

Aliye Ekinci, Kürt halkının 10 yıldır Avrupa kurumlarının yanıbaşında her türden hava koşullarına rağmen ısrarla önderliklerinin özgürlüğünü  talep ettiklerini ama geçen 10 yıllık süreçte demokrasi ve insan hakları savunucusu olduğunu iddia eden kurum yetkililerinden tek bir kişinin bile, Kürt halkının taleplerini dinlemek için eylemi ziyarette bulunmadıklarını ifade etti.

“Avrupa’nın utancıdır” diyen Aliye Ekinci, “Önder Apo’dan tek bir haber bile alamıyoruz. Avrupa kurumları ise görevlerini yerine getirmiyor” diyerek Kürt halkının yaşanan süreçten dolayı kaygılı olduğunu, Avrupa kurumlarının bir an önce harekete geçmesi çağrısında bulundu.

“Önderliğimiz özgürleşmeden kadınlar da özgürleşmez” diyen Aliye Ekinci, kadınların faşizmi yıkacağını ve önderliklerini özgürleştireceğini belirtti.

Aliye Ekinci, Kürt halkı ve dostlarına da çağrıda bulunarak, “Kürt halkının özgürlüğü, önderliklerinin özgürlüğünden geçiyor. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözüm yolu İmralı’dan geçiyor. Halkımız ve dostlarımız, Önderliğimizin özgürlüğüyle ilgili eylemleri büyütmelidir” dedi.