Şehit Kavak için Bern'de taziye kuruldu

Bern Kürt Kültür Derneği’nde HPG gerillası Devrim Kavak (Şoreş Amed) için taziye kuruldu.

İsviçre’nin Bern şehrinde 2019 yılında Medya Savunma Alanları'na gerçekleştirilen saldırı sonucu şehit düşen HPG gerillası Devrim Kavak (Şoreş Amed) için Kürt Kültür Derneği’nde taziye kuruldu. Taziyenin yapıldığı yere Devrim Kavak ve Kürt Özgürlük Hareketinde uzun yıllar mücadele veren babası Cemal Kavak’ın fotoğrafları asıldı. Taziyeye başta Bern olmak üzere Avrupa’nın birçok merkezinden ziyaretler gerçekleşti.
Kürt Siyasetçi Ozan Botan, Devrim Kavak’ın ailesine baş sağlığı diledikten sonra Kavak Ailesi'nin Kürt Özgürlük Mücadelesinde büyük emekler sarf ettiğini belirtti.

'İHANETÇİLİĞİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ'

Kürdistan'da geliştirilmek istenen ihanet çizgisine dikkat çeken Botan, şu ifadeleri kullandı:

"Kapitalist sisteme karşı demokratik modernite ilerliyor. Dünyanın bir ucunda yaşayan insanlar gidip Rojava’da sonsuzluğa yürüdü. Biz sadece Kürt halkı için değil tüm Ortadoğu halkları için umut olduk. Ancak ihanet çizgisi bizi engellemeye çalışıyor. Binlerce şehidin emeği boşa çıkarılmak isteniyor. Kahramanlarımızın çizgisinin dışında bir işbirlikçilik geliştirilmek isteniyor. Barzani Ailesi bu iş birliğin başını çekiyor. İyi bilinmelidir ki Önder Apo’nun çizgisi bu girişimleri boşa çıkaracaktır. Devrim ve arkadaşlarının mirasına sahip çıkacağız.”

 Konuşmadan sonra halk sık sık “Şehîd namirin” sloganını attı.

Devrim Kavak için yarın Solotrohn Kantonun Gerlafingen bölgesinde İsviçre Şehit Aileleri Meclisi (KOMAW) tarafından bir anma gerçekleştirilecek.