Şengal’e saldırılar Atina ve Bielefeld’de protesto edildi

Yunanistan’ın başkenti Atina ile Almanya’nın Bielefeld kentinde, Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırıları protesto edildi.

ATİNA

Kürdistan Kültür Merkezi ve Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısıyla düzenlenen yürüyüşe yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra anarşist ve sol, sosyalist gruplar katıldı. Yunan halkının yoğun destek verdiği yürüyüş, Akademia Meydanı’ndan başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG/YPJ bayrakları ve Türk devletinin saldırılarının protesto edildiği pankartların taşındığı yürüyüş, kentin ana caddeleri boyunca devam etti. Yürüyüş boyunca Türk devletinin saldırılarına ilişkin Yunanca bildiriler de dağıtılırken, çevreden geçen halkın da alkış ve ıslıklarla yürüyüşe destek verdiği görüldü.

Sık sık “Faşist, katil Erdoğan” ve “Bijî berxwedana Şengalê” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Türkiye büyükelçiliğine kadar sürdü. Polislerce yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı elçilik önünde miting yapıldı. Burada Kürdistan Kültür Merkezi ve sol, sosyalist gruplar adına konuşmalar yapıldı.

Eylem, konuşmaların ardından sloganlarla sona erdi.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de Türk devletinin Şengal’e saldırıları protesto edildi.

Saygı duruşu ve konuşmalarla başlayan yürüyüş kent merkezine doğru devam etti.

Yürüyüş kortejinin en önünde Türk devletinin saldırılarında şehit düşen YBŞ savaşçılarının fotoğrafları taşındı.

Sloganların atıldığı yürüyüşte bildiriler de dağıtıldı.

Bielefed HBF’de ise bir miting düzenlendi.