Aarau'da Maraş ve Roboski anması

Türk rejiminin Maraş ve Roboski'de gerçekleştirdiği katliamlarında hayatını kaybedenler İsviçre'nin Aarau kentinde düzenlenen bir eylemle anıldı.

Aarau Rojbin Kadın Meclisi'nin çağrısıyla Bahnhofplatz alanında düzenlenen eylemde "Maraş'tan Roboski'ye bizleri katledenleri biliyoruz, unutmadık", "Leyla Güven onurumuzdur" yazılı pankart ve  dövizler taşındı.

Katliamlarda yaşamlarını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan eylemde sık sık Türk faşist rejiminin katliamlarına ve Kürt halkının iradesine yönelen soykırım saldırılarına karşı sloganlar atıldı.

Rojbin Kadın Meclisi bir aktivisti yaptığı konuşmada, "Dün Maraş'ta, Roboski'de Kürt halkına yönelen Türk devlet faşizmi bugün Kürt halkının iradesine yönelerek Kürt halkının direnişçi ruhunu yok etmeyi hedeflemektedir. Leyla Güven başta olmak üzere kadın mücadelesine ve Kürt iradesine yönelen bu saldırılara karşı alanlarda olmayı sürdüreceğiz" dedi.

İsviçre Kürt Toplumu (CDK-S) eşbaşkanı Ali Şimşek, "Kürtler ve Aleviler başta olmak üzere tarihi kendinden olmayan halklara yönelik katliamlara dayanan Türk devlet faşizmi Maraş'ta Roboski'de tüm dünyanın gözü önünde katliamcı yüzünü göstermiştir. Yine bugün Kürt halkının iradesini hedef alan Türk faşizmi Leyla Güven'i tutsak ederek Kürt halkının iradesini kırmayı hedeflemiştir" diye konuştu.

Şimşek, "Kadın demeden çocuk demeden Kürt halkına, Kürt halkının iradesine yönelen katliamlara ve soykırım saldırılarına karşı haklı ve meşru mücadelemiz sürecektir. Bulunduğumuz her yerde Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir etmeyi sürdüreceğiz" diye ekledi.