AB'nin katliamlara karşı sessizliği protesto edildi

Kuzey Doğu Suriye direnişini sahiplenmek için Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıkan Kürdistanlar, Türk devletinin katliamlarını ve AB ülkelerinin katliamlar karşısındaki sessizliğini protesto etti.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da eylemler aralıksız sürmeye devam ediyor. Viyana'da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye dönük işgalci saldırılarını protesto etti.

Eylemde yapılan konuşmalarda, faşist Erdoğan'ın Serêkaniyê ve diğer bölgelerde toplu katliamlar yaptığına dikkat çekilirken, BM'ye de bu kirli savaşın durdurulması için bir an önce adım atılması gerektiğin belirtildi. Eylemin sonunda Türk devletinin yaptığı katliamlara ilişkin BM'ye bir dosya sunuldu.

PARİS

Fransa'nın başkenti Paris'te Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Rojava saldırılarını Fransa parlamentosu önünde protesto etti. Fransa Rojava'yı sahiplenme platformu öncülüğünde, Fransa parlamentosu önünde toplanan kitle, Fransa hükümetinden hava sahasının kapatılması ve insani koridorun açılması için bir an önce harekete geçmesini talep etti. Türk devletinin Rojava'ya yönelik soykırım saldırılarını içeren bildirilerin dağıtıldığı eylem devam ediyor.

AACHEN

Almanya'nın Aachen şehrinde Rojava için alanlara çıkan Kürdistanlılar Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti. "Rojava'daki sivil katliamları durdurun" ve "Terörist Erdoğan" sloganlarının atıldığı eylemde Türk devletinin katliamlarına ilişkin bildiriler de dağıtıldı.

BRAUNSCHWEIG

Almanya'nın bir diğer kenti Braunschweig'da Rojava'yı sahiplenme mitingi düzenlendi. Miting, Braunschweig, Zozan Cûdî Kadın komünü ve Salzgitter Berçem Cîlo kadın Meclisi tarafından organize edildi. Stant ve bilgilendirme çadırının açıldığı mitingde Almanca bildiriler dağıtıldı. Mitingde Antifa, sol, sosyalist temsilcileri birer kısa konuşma yaptı.

DARMSTADT

Darmstadt Luisenplatz’da yüzlerce Kürdistanlı “Rojava'ya ses ol” yürüyüşüne katılarak Türk devletinin saldırılarına tepki gösterdi. Eyleme Kürdistanlıların yanı sıra Alman sol çevreler de destek verdi.

BONN

Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin (DKTM) çağrısı üzerine Almanya'nın Bonn kentinde saat 15:00'da Kürdistanlılar ve enternasyonalist aktivisler Avrupa Komisyonu önünde bir araya gelerek Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Avrupa'nın katliamlar karşısındaki sessizliğinin de kınandığı eylemde, bir genç polisler tarafından gözaltına alındı. Kürt genci kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.