AK önünde 'Öcalan özgür olmalı' mesajı-YENİLENDİ

TJK-E ve KCDK-E'nin 12 Ekim'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Fransa'nın Strasbourg kentinde başlattığı oturma eylemi son haftasında devralan gençler, Avrupa Konseyi önünde basın açıklaması yaptı.

Oturma eylemini hafta başında Devrimci Gençler Hareketi TCŞ ve Mücadeleci Genç Kadınlar Hareketi TEKO-JIN aktivistleri devralmıştı.

Gençlerin "Tecride, faşizme, işgallere son; Bi hevre Serhildan" sloganıyla sürdürdüğü eylemin üçüncü gününde bir basın açıklaması düzenledi.

Avrupa konseyi önünde bir araya gelen enternasyonalist gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sadece Kürtler değil, Ortadoğu ve dünya halkları için de önemli olduğunu kaydetti.

TCŞ aktivisti Kemal Şoreşger "Önderimiz için bugün burada eylemdeyiz. Avrupa, komplodan ve tecritten sorumludur, bu nedenle buradayız. Özgürleşene kadar da eylemlerimiz devam edecek. Önder Aposuz yaşamı kabul etmiyoruz" dedi.

Enternasyonalist gençler adına İspanya’dan eyleme katılan Luica Garcia, "Tüm kadınlara ve devrime inanan, güvenen herkese çağırımızdır. Bazen hayatımızda umutsuzluklar yaşadık, umudumuzu kırmak istediler. Ancak bizler bu yaşamı, Önderliğimize uygulanan tecridi kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Garcia, şunları ekledi: "Önder Apo için verilen mücadele sadece Kürt halkı için değil, bütün halklar için önemli. Önder Apo’nun bize gösterdiği yol çerçevesinde bunun mücadelesini bizler de vermeye devam edeceğiz. Özgürlüğünün tam da zamanı. Mücadele etmekten yorulmamalıyız. Korkmamalıyız, bizim korkmak gibi bir lüksümüz olamaz. Tek yol devrimdir, mücadeledir ve bu sorumluluğu almaya da her zaman hazırız."

Oturma eylemine görüntülü bir mesaj yollayan Britanya Abdullah Öcalana Özgürlük Kampanyası eş başkanı ve Britanya'daki en büyük işçi sendikalarından birisi olan UNITE theUNION'ın uluslararası direktörü Simon Dubbins, "Şimdi harekete geçme zamanı. Hızlıca harekete geçme zamanı. Abdullah Öcalan'ı serbest bıraktırma zamanı, Türkiye ve bölgeye barışı getirmenin zamanı!" dedi.

Dubbins'in mesajında ayrıca şu ifadeler yer aldı: "Şu anda Britanya’nın en büyük 15 işçi sendikası kampanyamıza destek veriyor, Durham Madenciler Festivali ve Tolpuddle Şehitler Festivalleri Britanya’nın en büyük işçi sendikaları tarafından Öcalan’ın özgürlüğüne adanmıştı. Geçtiğimiz yıl ise TUC sendikası kampanyaya global destek vererek 700 delegesi ile Öcalan’a özgürlük çağrısı yapmıştı. Umarız ki yıllardır yürüttüğümüz bu çalışmanın sonucunda oluşan Öcalan’a Özgürlük teması bu yıl sonuç vermeye başlar ve global dünyadan Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na desteği daha büyük ve ciddi boyutlara taşıyabiliriz" 

Küresel Öcalan'a Özgürlük Komitesi'den İzlanda eski İçişleri Bakanı Ögmundur Jónasson, gönderdiği mesajında şunları belirtti: 

"Öcalan’a özgürlük sloganı altında toplandık. Öcalan’ı çok iyi okuduktan ve anladıktan sonra İmralı delegasyonlarında yer almaya karar verdim. Öcalan’a Özgürlük Kampanyası ve Kürdistan’a Barış Kampanyası’nda da sözcülük yaptım. Şunu çok iyi anladım ki bu hareketler demokrasi, barış, kadın-erkek eşitliği, özgürlükler ve yeni bir yaşam anlamına geliyor. Şimdi artık zamanı geldi, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi şunu bilmelisiniz; dünyada bir şeyler ters gidiyor, bu kurumlarınızın işleyişinde de bir yanlışlık var. Bu komisyonları yeniden gözden geçirmelisiniz. Demokratik ve barışçıl bir dünya için dünyada neler olduğunu yeniden gözden geçirmelisiniz. Barış arayan Öcalan’ı 21 yıldır tutsak ediyorsunuz. Öcalan derhal serbest bırakılmalıdır, zamanı artık geldi, Öcalana özgürlük!"

Basın açıklaması sırasında KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur da bir konuşma yaptı. Göksungur, "Zamanı Geldi hamlesi kapsamında Avrupa’daki Kürdistanlılar ve dostları olarak mücadeleyi büyüteceğiz. Önderliğimizin dediği gibi 'genç başladık, genç bitireceğiz" vurgusunda bulundu. 

Oturma eylemi kapsamında Cuma günü t 13.00'da Kleber Meydanı'nda başlayıp AK önünde sona erecek kitlesel bir yürüyüş düzenlenecek.