Alman kitapseverler ‘Özgürlüğün Sosyolojisi’ni tartışıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerini merak eden bir grup Alman kitapsever “Demokratik Uygarlık Manifestosu 3- Özgürlüğün Sosyolojisi” isimli kitabı birlikte okuyup tartışmak için okuma grubu kurdu.

Geçtiğimiz Nisan ayında Almanca konuşulan ülkeler; Almanya, Avusturya ve İsviçre’de Unrast Yayınevi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Demokratik Uygarlık Manifestosu 3 – Özgürlüğün Sosyolojisi” (Manifests der demokratischen Zivilisation 3- Soziologie der Freiheit) isimli kitabı yayınlamıştı.

Öcalan’ın “Demokratik Toplum Manifestosu” kitaplar dizisinin bu serisinde aklın yapıcı ve yıkım gücünü, akıl ve ahlakı, akıl ve inancı, ahlak ve ahlaksal toplumu anlatan anlatarak sistem karşıtı güçlerinin kazanım ve yenilgilerinin tarihsel ve toplumsal nedenlerini irdeliyor. Aynı zamanda Öcalan bu eserinde entelektüel, ahlak, politik ve mücadele rotaları da çiziyor.

OKUMA GRUBU HERKESE AÇIK

Almanya’nın Hannover kentindeki NAV-DEM derneğinin öncülüğünde bir grup Alman kitapsever ise kitabı birlikte okuyup tartışmak için bir grup kurdu. İnternet ortamı üzerinden her Çarşamba günü saat 19.30’da bir araya gelen ve isteyen herkesin canlı olarak katılabileceği etkinlikte şimdiye kadar kitabın yarısına yakını okundu.

Öcalan’ın kitapta yazılı hala getirdiği fikirler ile kullandığı terim ve kavramların anlamını birlikte tartışıp daha iyi anlaşılmasını amaçlayan okuma grubunun üyeleri hemen eserin bütün sayfalarının kendilerinde bir heyecan yarattığını dile getiriyorlar. Sadece kitabı okuyup tartışmakla yetinmeyen grubun üyeleri ayrıca Öcalan’ın düşünceleri çerçevesinde dünyanın daha iyi nasıl olabileceğine dair fikirler dile getiriyorlar.

Gruba katılmak isteyenler şu linki tıklamaları yeterlidir: https://meet.systemli.org/Lesekreis_SoziologieDerFreiheit