Hannover'de gençler Türk devletini protesto etti

Almanya'nın Hannover kentinde, Türk devletinin işgalci uygulamaları gençlerin düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.

Jinên Ciwan ên Azad (JCA) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) gençlik hareketleri Almanya’nın Hannover şehrinde kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Eylemde Türk faşizmi ve Kürdistan’ın işgali protesto edildi.


Klagesmarkt’ta başlayan yürüyüşe birçok antifaşist ve enternasyonalist gençlik örgütü de katıldı. Yürüyüş, Halim Dener’in 1994’te bir Alman polis tarafından henüz 16 yaşındayken katledildiği Steintor Meydanı'na kadar devam etti.

Eylemde TCŞ bayraklarının yanı sıra Ankara’da Kürtçe müzik dinlediği için kalbinden bıçaklanarak katledilen Barış Çakan ve ABD’de beyaz bir polis tarafından boğularak katledilen George Floyd’un fotoğraflarının bulunduğu pankartlar taşındı. Eylem boyunca “Biji Serok Apo” ve Almanca “Tüm işgalciler Kürdistan’dan defolun” sloganları atıldı.

Ayrıca 5 Haziran 2016’da şehit düşen gerillalar Lecwan Munzur ve Çekdar Botan’ın fotoğrafları da yürüyüş boyunca gençler tarafından taşındı.

Yürüyüşün sonunda Steintorplatz’ta bir miting düzenlendi. Yapılan mitingde “Xwelî li sere we be” isimli Kürtçe şiir okunduktan sonra TCŞ, YDG (Yeni Demokrat Gençlik) ve KON-MED adına konuşmalar yapıldı.