Almanya’da işgal ve ihanet protesto edildi-YENİLENDİ-I

Almanya kentlerinde işgal ve ihaneti protesto eden halk, “Kürt gençlerinin kanından elinizi çekin” diyerek KDP’ye seslendi.

Almanya’nın birçok kentinde işgal ve ihanete karşı protesto eylemleri yapıldı. Bremen’de konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, var olduğu günden bu yana Kürt hareketlerine karşı düşmanlarıyla işbirliği yapan KDP’ye seslenerek, Kürt gençlerinin kanından elinizi çekin, Türk devletinin piyonu olmayın, yerel işbirlikçisi olmayın” dedi.

Berlin'den seslenen Araştırmacı Nick Braun ise "Sokakta ses çıkarmak terörizm olarak adlandırılıyor. Biz terörist değil, hak savunucuyuz. Bugün bu nedenle biz de HPG’nin yanındayız, YJA-Star gerillalarının yanındayız. Çünkü biz haklıdan yanayız” diye konuştu.

KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde Türk devletinin Kürdistan topraklarına saldırıları ve soykırım saldırılarına ortak olan KDP protesto edildi.
Kiel Merkez Tren İstasyonunda toplanan onlarca Kürdistanlı ve Alman dostları, yaptıkları konuşmaların ardından yürüyüş düzenledi.
Almanca ve Kürtçe yapılan konuşmalarda, faşist Türk devletinin Kürdistan'a saldırarak işgal girişiminde bulunduğuna, takındığı ihanetçi tavırla da şaşırtmayan KDP'nin Türk devleti ile olan ilişkilerine dikkat çekildi.
Eylem sırasında Kürtçe ve Almanca sloganlar atıldı.

HANNOVER

TEV-DEM öncülüğünde Hannover kent merkezinde düzenlenen yürüyüşle TC-KDP işbirliği protesto edildi.

TEV-DEM, ATİK-Hannover ve Hannover Demokratik Kürt Toplum Meclisi tarafından saat 15.00’da protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Yağmurlu hava koşullarına rağmen yürüyüşüne devam eden halk, tarihin ihanetle tekerrür etmemesi çağrısında bulundu. Kürt halkının kazanımlarının yok edilmesi anlamına gelen KDP işbirlikçiliğini kabul etmeyeceklerini belirten Kürdistanlılar, Kürt özgürlük mücadelesini tasfiye girişimlerinin karşısında duracakları mesajını verdi.

DÜSSELDORF

KDP-Türk devleti işbirliğini protesto etmek için Düsseldorf“da NRW-FED MED, NRW YJK öncülüğünde protesto eylemi gerçekleştirildi. Düsseldorf Hauptbahnhof önünde toplanan Kürdistanlılar yürüyüşte sık sık “Bimre xiyanet” sloganı attı.

Gerillanın halkın savunucuları olduğunu dile getiren eylemciler, Barzani ailesinin Türk devleti ile işbirliğini kınayarak her zaman eylem halinde olarak bu ihaneti teşhir edeceklerini dile getirdiler.

Eylemde ayrıca FED-MED Eşbaşkanı Ahmet Elmas ve YJK-E Almanya Sözcüsü Ayten Kaplan birer konuşma yaptı.

BREMEN

Bremen Biratî Derneği öncülüğünde KDP ihanetine karşı yürüyüş gerçekleştirildi. 

Bremen Parlamentosuna kadar yürüyen kitle, KDP ihanetine karşı “ Bijî Kurdistan, bimre xiyanet” sloganını attı.

Yürüyüşte konuşan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, KDP’nin tarihinin bir ihanet tarihi olduğunu belirterek şöyle devam etti: “KDP var olduğu günden beri Kürt hareketlerine karşı düşmanlarıyla işbirliği içerisinde bulunan, kendi çıkarları için her şeyi yapan bir parti olmuştur. Qasimlo’ya karşı da aynısı yapıldı, Şengal’de de... Bugün de PKK’ye karşı Kürdistan’ın her yerinde Türk devletiyle işbirliği içine girmiştir. Askeri ekonomik olarak her türlü ihaneti yapıyor ve bunu da milliyetçilikle gizlemeye çalışıyor. KDP’ye, Kürt gençlerinin kanından elinizi çekin diyoruz. Bijî PKK, bijî gerîla diyoruz. Türk devletinin piyonu yerel işbirlikçisi olmayın, diyoruz.”

Yüksel Koç’tan sonra söz alan Kongreya Star Avrupa Temsilcisi Zozan Derik de, “KDP ihanet içindedir. Yaptığı, AKP-MHP faşist bloğunun ömrünü uzatmaya çalışmaktır. Kendisi böyle ayakta kalacağını düşünüyor. Bugün ortaya çıkan belgeler gösteriyor ki Kürdistan yoksulluk içindeyken Barzani ailesi saraylarda yaşıyor. Ailelerini ve yandaşlarını yaşatıyor. İşgalcilere direnen Kürt gençlerine karşı da Türk devletiyle işbirliği içindedir. Buna derhal son vermesi gerekiyor” dedi.

 Yürüyüş Bremen Parlamentosu önünde son buldu.

BERLİN

Almanya’nın başkenti Berlin’de işgalci Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik KDP destekli saldırıları protesto edildi.
Berlin Freie Kurdishe Gemeinde e.V (Berlin Özgür Kürdistanlılar Derneği Nav-Berlin) ve Dest-Dan Kadın Meclisi’nin çağrısıyla Türk devletinin KDP ile işbirliği halinde Başûrê Kurdistan’daki işgal saldırıları Alexanderplatz’da saat 16.00’da protesto edildi.
Saygı duruşu İle başlayan protestoda “Türk işgalini durdurun, savaşı önleyin” diye başlayan Defend Kürdistan bildirisi okundu.

Bildiride dünya Rusya’nın Ukrayna işgaline karşı sert tepki gösterirken Türk devletinin KDP işbirliğinde gerillaya yönelik işgal saldırılarını görmezden geliniyor denildi.

90’lı yıllarda KDP’nin TC ile işbirliğinde saldırı gerçekleştirdiği belirtilirken, şimdi de işgal saldırılarında gerillaya karşı yüzlerce defa kimyasal gaz kullandığı ifade edildi. Okunan bildiri, savaşa karşı olan herkesi sokağa savaşı durdurmaya çağrısıyla son buldu.
Protestoda konuşan Kurdishe Gemeinde Başkanı Hüseyin Taşan, Avrupa devletlerinin Ukrayna savaşı nedeniyle tepki verdiği, ancak mesele Kürdistan’ın işgali olunca sessiz kaldıklarını söyledi. Araştırmacı Nick Brauns ise “Gerilla alanlarına yönelik işgal saldırılarını NATO üyesi Türk devleti yapıyor. NATO bu saldırılara sessiz kalıyor. KDP ise destek veriyor. Tepki gösterenleri terörist olarak damgalıyorlar. Terörizm dedikleri nedir? Newroz organize etmek, işgal saldırılarını protesto etmek… Sokakta ses çıkarmak terörizm olarak adlandırılıyor. Biz terörist değil, hak savunucuyuz. Bugün bu nedenle biz de HPG’nin yanındayız, YJA-Star gerillalarının yanındayız. Çünkü biz haklıdan yanayız” dedi.

Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı protestoda, PKK’nin terör listesinden çıkarılması için başlatılmış imza kampanyası için imza toplandı.

“Li hemberî îxanet û dagirkeriyê bêdeng nemine, berxwedanê bilind bike!” pankartının taşındığı protesto eylemi “Hoch die internationale Solidaritat”, “Freiheit für Öcalan Frieden in Kurdistan”, “Bijî Serok Apo”, “Solidaritat heißt Wiederstand Kämpf die Faschismus in jedem Land”, “Stoppt mit der Massaker in Kurdistan” sloganları İle son buldu.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde AKP-MHP faşist rejimi ile KDP ihaneti protesto edildi.

Soykırımcı Türk devleti ve ihanetçi KDP’nin saldırılarına dikkat çeken pankartların taşındığı yürüyüş ardından Alten Synagog meydanında bir miting yapıldı.

Mitingde Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) Eşbaşkanı Salih Tori bir konuşma yaparak şunları belirtti.

“Türk devleti tarih boyunca Kürtleri soykırımdan geçirmek için her türlü saldırıları gerçekleştirmiş ve bu saldırılara halen devam etmektedir. Ama ne acıdır ki kendisini Kürdistan sahibi sanan ihanetçi bir KDP ve Barzani ailesi vardır. Bu Aile Kürt düşmanları ile birlikte olup kendi soyunun kurdu olmuştur. Bugün de AKP-MHP faşizmi ile birlikte Kürt gençlerini katletmektedir. Burada ihanetçi KDP’ye çağrımız şudur: Artik ihanet çizgisinden vazgeçin. Kendi halkınızın hizmetinde olun. İhanet değil özgürlük çizgisini seçin” dedi.

STUTTGART

Stuttgart’ta Lautenschlagerstrasse'de saat 16.30'da başlayan mitingi, Stuttgart DKTM, TCŞ ve TekoJIN organize etti. Stuttgart Zusammenkämpfen, MLKP, Stuttgart Devrimci Gençlik örgütlerinin de destek verdiği mitingde, Türkiye'nin uluslararası hukuka aykırı yeni bir saldırı savaşına yönelik planlarına karşı güçlü bir sinyal gönderdikleri vurgulandı.

Yapılan konuşmalarda “NATO ortağı Türkiye, NATO ülkelerinin de desteğiyle Barzani ailesiyle birlikte Güney Kürdistan'daki sivil nüfusa ve gerillalara yönelik bir saldırı planlıyor. Bu savaşı ve Barzani klanının ihanetini protesto etmeye, öfkemizi Stuttgart sokaklarına ve Avrupa'ya taşımaya devam edeceğiz” denildi.

SAARBRÜCKEN

Saarbrücken’de Şirin Elemhuli Kadın Meclisi ve DKTM’nin organizesiyle kentin en işlek caddelerinde yürüyüş düzenlendi.

KDP ve Türk devletinin ortaklaşa Kürdistan Özgürlük Gerillalarına karşı yapılan saldırıların protesto edildiği yürüyüşte, TJK-E, DKTM ve PYD adına konuşmalar yapıldı.

KDP’nin Barzani ailesini kurtarmak için ihanete devam ettiği, Kürdistan’ın bütün kaynaklarını Türk devletine peşkeş çektiği yetmiyormuş gibi doğa kırımına ve Kürt kanının dökülmesine Türk devleti ile  birlikte ortak olduğu ifade edilen konuşmalarda, “Nasıl ki 1923 Lozan Anlaşmasıyla Kürdistan ihanetçilerin eliyle bölünmüşse, bugün Barzani eliyle aynısını yapmak, Başûr’daki kazanımları yok etmek istiyorlar. Bunu asla kabul etmeyeceğiz” denildi.

“Yürüyüş, “Bimre xiyanet”, “Katil Erdoğan”, “Bimre xiyaneta mala Barzani” sloganları atıldı.

HAMBURG

KDP’nin Türk devleti ile ortaklaşa gerilla bölgelerine yönelik işgal girişimlerini kınamak amacıyla Hamburg’da bir protesto mitingi düzenlendi.

Altona semtinde yapılan protesto mitingine Kürdistanlıların yanı sıra bir grup Alman aktivist de katıldı. Yapılan konuşmalarda KDP’nin Türk devleti ile ortak hareket ederek başlatmış olduğu ihanet girişiminin Kürt halkı tarafından asla affedilmeyeceği belirtildi.

Protesto mitinginde 'Bimre xiyanet” ve “Bijî berxwedana gerîla” sloganları atıldı.