Almanya’da karnaval geçit törenine araçlı saldırı: 30 yaralı

Almanya'nın Hessen Eyaleti’ndeki Volkmarsen kasabasında gerçekleşen karnaval geçit törenine araçlı saldırı meydana geldi. 30 kişinin yaralandığı saldırıda aracı kullanan Alman gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü aralarında Kürt gençlerinin de bulunduğu 9 göçmenin bir Alman faşist tarafından katledilmesi olayı ardından Hessen Eyaleti’nde bugün de bir aşırı sağcı bir Alman, araçla karnavala daldı.

Olay, Kassel kentine bağlı Volkmarsen kasabasında Pazartesi öğleden sonra yapılan “Güller Pazartesisi” (Rosenmontag) karnaval kutlamaları sırasında meydana geldi.

29 yaşındaki bir Alman’ın aracıyla karnaval geçit törenine dalması sonucu çoğu çocuk 30’ya yakın kişi yaralandı. Polis ve yetkililerinin verdiği ilk bilgilere göre yaralılar arasında ağır yaralılar da var.

Alman medyasına konuşan görgü tanıkları aracın geçit törenine girdikten 30 metre sonra durabildiğini aktardılar. Polis ise olayı saldırı olarak nitelendirirken, gözaltına alınan aracın şoförünün durumuna ilişkin Hessen Eyaleti İçişleri Bakanlığı sadece “İfade verecek durumda değil” açıklamasını yaptı. Bakanlık, saldırıyı ihtimalini dışlamadıklarını belirti.

DPA ajansına konuşan bir polis sözcüsü, soruşturmanın “saldırı” değil, “kasıtlı bir eylem” yönünde ilerlediğini ifade etti.

Olayın ardından Hessen Eyaleti’ndeki bütün karnaval geçitleri iptal edildi.