Almanya’nın birçok kentinde komploya karşı protestolar

‘Kara gün’ Almanya kentlerinde protesto edildi. Düsseldorf’ta kitleye hitap eden KON-MED Eşbaşkanı; “Hiçbir güç Kürt halkını ve dostlarını Rêber Apo’dan koparamaz. Uluslararası güçler, Kürt halkının özgürlük sesini duymalı ve tecride son vermelidir" dedi.

Almanya’nın Düsseldorf, Stuttgart, Hannover ile Aurich kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı protesto eylemleri düzenlendi.

DÜSSELDORF

Uluslararası 15 Şubat komplosu Düsseldorf’ta kitlesel nöbet eylemi ile protesto edildi.
FED-MED ve YJK-E NRW öncülüğünde yapılan eyleme, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden Kürdistanlılar ve dostları katıldı.

Sabah 11.00’de eyleme başlayan kitle, nöbet eylemini saat 16.00’a kadar sürdürdü.

Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın hücresini simgeleyen bir kafes yapıldı. Kafesin içinde eyleme destek veren Kürt dostları, oturarak Abdullah Öcalan’ın kitaplarını Almanca okundu. Kitle de kafesin etrafında çember oluşturarak, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Es lebe Öcalan” sloganları attı. Eyleme büyük ilgi gösterildi.
Eyleme katılan KON-MED Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt bir konuşma yaptı.

Eşbaşkan Zümrüt, şunları söyledi: “Önder APO’ya yapılan uluslararası komplonun 23. yılında İmralı tecrit sisteminin bekçisi olan faşist Türk devleti başta olmak üzere ve bu sistemi inşa eden uluslararası komplocu güçleri şiddetle kınıyoruz. Komplo, Önder Apo’nun tarihsel direnişi ile yıkılmıştır. Şimdi “Dem Dema Azadîyê ye” hamlesi çerçevesinde fiziki özgürlüğünü kazanma zamanıdır. Rêber Apo etrafında kenetlenen Kürt halkı ve dostları, her geçen gün daha çok örgütleniyor, Rêber Apo’yu daha çok sahipleniyor. Hiçbir güç Kürt halkını ve dostlarını Rêber Apo’dan asla koparamaz. Ortadoğu’nun barışı, Kürt halkının özgürlüğü buna bağlıdır. Başta Almanya devleti olmak üzere tüm uluslararası güçler, Kürt halkının özgürlük sesini duymalı ve Önder Apo üzerinde geliştirilen tecrit sistemine son vermelidir.”
Wuppertal Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı da Almanca yaptığı konuşmasında komployu kınayarak, “Artık Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün zamanı gelmiştir. Şu an tüm dünyaya yayılan demokratik ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmanın önüne hiçbir güç geçemez. Önder Öcalan sadece Kürt halkının değil özgür yaşam mücadelesi veren tüm halkların önderidir” dedi.
STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde kentin işlek caddesinde miting ve çadır eylemi organize edildi.

YJK-E öncülüğünde düzenlenen eylemde 15 Şubat komplosu ve İmralı tecridi üzerine bilgilendirme standı açıldı, PKK yasağına karşı da imza toplandı.  

Eylem alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğrafları ve TJK -E flamalarıyla donatıldı.

Mitingde Kürt Halk Önderi’nin sözlerinin yer aldığı kartvizitler dikkat çekti.

Eylemde İmralı tecridi ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne ilişkin konuşmalar yapıldı. 15 Şubat uluslararası komplosunun tamamen boşa çıkarılmasının ancak Önder Aponun fiziki özgürlüğünün sağlanmasıyla mümkün olduğu vurgulandı. Uluslararası kurumlar göreve davet edilerek işkencenin kaldırılması çağrısı yapıldı. Bir kez daha fiziki özgürlüğü sağlanana dek alanlarda mücadeleyi süreklileştirme kararlılığı dile getirildi.

Yoğun ilgi gösterilen eylemde PKK yasağının kaldırılması için başlatılan kampanya kapsamında çok sayıda imza da toplandı.

Eylem boyunca Abdullah Öcalan’ın savunmalarından hazırlanan kitapçık ve broşürler dağıtıldı.

AURICH

Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi ve Şehit Zelal Kadın Meclisi öncülüğünde 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etmek amacıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Saat 16.30’da Aurich Marktplatz’da başlayan yürüyüşe onlarca Kürdistanlı katıldı; Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı sahiplenen çok sayıda slogan atıldı.

HANNOVER

Kürt Kadın Hareketi bileşenlerinden Ronahi Kadın meclisi, Meryem Kadın Komünü'nün organizesi ve Kürt Halk Meclisi'nin desteğiyle uluslararası komplo, Hannover’de düzenlenen nöbet eylemi ile protesto edildi.

Abdullah Öcalan’ın sözlerinden oluşan spotlar çadıra asılarak, bu düşüncelerin toplumların barışçıl ve demokratik bir şekilde bir arada yaşamasının formülü olduğu aktarıldı.
KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde 15 Şubat Komplosunu protesto etmek ve PKK'nin yasaklı listeden çıkarılması amacıyla Kiel Kürt Kültür Merkezi tarafından çadır eylemi gerçekleştirildi.
Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük ve PKK'nin yasaklı listeden çıkarılmasına dair bildiriler dağıtıldı.
Ara ara Almanca konuşmalar yapılan çadır eylemi iki saat sürdü.