Fransa ve Norveç'te PKK’nin kuruluşu etkinliklerle kutlandı

27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümü Fransa’nın Bordeaux ve Lyon ile Norveç'in Stavanger kentnde gerçekleşen etkinliklerle kutlandı.

BORDEAUX

PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümü Fransa’nın Bordeaux kentinde yüzlerce Kürdistanlı ve Fransız dostunun katılımıyla kutlandı. Coşkulu geçen kutlamada DTM Eşbaşkanları Mehmet Varto ve Bedia Rojava birer konuşma yaptı. 41 yıl önce bir grup gencin başlattığı mücadelenin Haki Karer’in katledilmesinden sonra partileştiği belirtilen konuşmalarda “41 yıldır bu mücadele Çiçek Botan’ların Çiyager’ler ve Delal Amed’lerin ruhuyla direniyor” görüşü dile getirildi. Sloganlarla biten eş başkanların konuşmalarından ardından gece müzik programıyla sona erdi.

LYON

PKK’nin kuruluşunun 42. yılı Fransa’nın Lyon kentinde de düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Mezopotamya Kültür Derneği’nin öncülüğünde yapılan gecede Kürt siyasetçi Kemal Aktaş konuştu. 22 gencin Lice’de bir karar verdiğini ve bu kararın Kürdistan tarihinde yeni bir sayfa açtığını belirten Aktaş devamla şunları söyledi: “Bu karar ve sonrası PKK kurucuları ve savaşçılarının kararlı duruşu sonucu düşman zor duruma düştü, bu durum onu darbe yapmaya zorladı. Kürt halkı zindanlar gerillalar direnişi daha büyüttü şehitler ve zindanlar öncülüğünde direniş daha da büyüyor ve büyüyecek.”

AMİTİES Kurdes de Lyon (Kürt Dostluk Derneği) adına Elisabeth Nectoux ve Thierry Lamberthod da etkinlikte konuşmalar yaptılar. Her iki aktivist altı yıldan beridir Mezopotamya Kültür Derneği ile birlikte Kürt halkı ile dayanışma içinde bulunduklarını ve bundan sonra da her koşul altında Kürt halkının yanında olacaklarını ifade ettiler. Kutlama etkinliğinde Koma Heremi, Berivan, Xanemir, Eleonore fourniau ve Farqin sahne aldı. Etkinlik şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ve atılan sloganlarla sona erdi.

STAVANGER

Norveç’in Stavanger kentinde PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı.

Gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Mustafa Sarıkaya, “Önder Apo şahsında tüm özgürlük şehitlerinin direnişi ve halkımızın emekleri sonucu bizleri bu günlere getirenlere saygı ve minnettarlığımızı sunuyoruz” dedi.

Faşist Türk devletine karşı direnişi yükseltme çağrısında da bulundu.

Gecede Hozan Dilovan, Welat Kobanê, Nebez Mukriyani sahne aldı.

Gecede sinevizyon gösterimi de yapıldı.