Amed, Van ve Mardin belediyeleri AKP tarafından gasp edildi

Amed, Van ve Mardin Büyükşehir belediye eşbaşkanları görevden uzaklaştırıldı. Bu sabah Amed Büyükşehir Belediyesi'nin kapıları kırılarak, baskın düzenlendi. 3 belediye binası da polislerce ablukaya alındı.

Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlıkları polislerce ablukaya alındı. İçişleri Bakanlığı, 3 belediye başkanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van  Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden uzaklaştırıldı. 

Eşbaşkan Mızraklı’nın görevden alınmasının ardından Amed Büyükşehir Belediyesi’nin kapıları polislerce kırılarak baskın gerçekleştirildi. 

Eşbaşkan Mızraklı, kendisine görevden uzaklaştırıldığına dair herhangi bir tebligatın ulaşmadığını belirterek, şunları söyledi: “Saat 6 itibariyle kapılar kırılarak belediyeye girildi. Birazdan belediyeye geçeceğim. Hukuk dışı durum yaşıyoruz. Toplumun demokrasi ve hukuk değerleri doğrultusunda yeni bir evreye girdiğini görüyoruz. Ne anayasa ne seçimleri icra eden bir tutum var.

Türkiye’de yaşayan herkes; kimse kendini hukuk şemsiyesi altında hissedemez. HDP’li belediyelere geliştirilen bu tutum Türkiye’deki demokrasi değerleri açısından, demokratik muhalefeti karşısına alan bir tutum olarak görmek gerekiyor. Gasp edilen halk iradesidir” diye konuştu.