Amed'de polis halka saldırdı-YENİLENDİ I

HDP'li belediyelerin gasp edilmesini protesto için halk Amed Büyükşehir Belediyesi'ne yürüyüş düzenledi. Polis halka saldırdı.

Amed halkı, AKP/MHP iktidarının, HDP'li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerini gasp etmesini protesto için yapılacak basın toplantısına katılmak üzere Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü.
Halk, belediye binasının bulunduğu Elazığ Caddesi üzerinde toplandı ve dağılmalarını isteyen polislerle bir süre burada tartıştı. Polisler tartışmanın ardından halka saldırdı. .TOMA  ile kitleye tazyikli su sıkılırken, saldırıda bazı kişilerin yaralandığı belirtildi. 
Saldırı sırasında eski Amed Barosu Başkanı Ahmet Özmen ile polisler arasında da tartışma yaşandı. Halk ara sokaklara dağılarak bekleyişini sürdürüyor. 

ENGEL VE ABLUKA

HDP il binasından DBB binasına doğru yürüyüşe geçen HDP’li milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, parti yöneticileri ve halk ise Koşuyolu Parkı’nda polislerce engellendi. 
Polis müdürü, kayyum olarak atanan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun dün aldığı eylem ve etkinlik 'yasağını' engellemeye gerekçe gösterdi. 
Halkın Koşuyolu Parkı’ndaki bekleyişi sürüyor.