AP önündeki açlık grevinden ‘direnişi yükseltme’ çağrısı

Tecride karşı harekete geçilene kadar sürekli eylemlilikler kapsamında Avrupa Parlamentosu (AP) önündeki açlık grevine bağlanan cezaevindeki tutsaklardan, halkın direnişi yükseltmesi çağrısı yapıldı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı aralarında çok sayıda Kürt ve Türkiyeli kurum ile partilerin temsilcilerinin katılımıyla AP önünde başlatılan açlık grevi, birinci gününü geride bıraktı.

Her gün saat 11.00 ile 17.00 arasında AP önünde toplanacak olan Kürdistanlılar, Avrupa devletlerinin Öcalan’a yönelik tecrit konusunda AKP faşizmine sessiz tutumunu sonlandırmasını istiyor.

Eylemin birinci gününde aralarında KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal’ın da olduğu çok sayıda kurum temsilcisinin yaptığı konuşmalarda da, cezaevlerinde 4, Almanya’da ise bir kişinin (Uğur Şakar) fedai eylem yaptığına dikkat çekilmişti. Konuşmalarda, Avrupa devletlerinin çıkar ilişkilerini bir tarafa bırakması ve ‘kendi değerlerine de sahip çıkarak’ tecridin sonlandırılması için harekete geçmesi istenmişti.

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK YAZILI BALONLAR UÇURULDU

Konuşmalardan sonra bugün ayrıca Kürt Halk Önderi’nin özgürlüğü için balonlar uçuruldu. Üzerine “Biji Serok Apo” ile farklı dillerde “Öcalan’a özgürlük” sloganlarının yazıldığı beyaz balonlar hep bir anda uçuruldu.

AMED CEZAEVİ’NDEN TELEFONLA EYLEMCİLERE SESLENDİLDİ

Öcalan’ın posterinin asıldığı balonların da uçurulduğu eylemden sonra Amed Cezaevi’nde tecride karşı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde yer alan bir tutsak, telefonla AP önündeki eyleme bağlandı.

Kürt halkının kesinlikle AKP-MHP faşizmine geçit vermemesini isteyen direnişçi tutsak, bu partilerle yürümenin veya destek vermenin hainlik olacağının altını çizdi. Süren direnişe herkesin destek vermesini isteyen eylemci, cezaevlerindeki fedai eylemcilere bakılarak her bir sokağın direniş alanı haline getirilmesi çağrısı yaptı.

AP önündeki açlık grevcileri saat 17.00’de bugünlük eylemlerini sonlandırırken, yarın yeniden aynı saatte aynı yerde buluşacaklar.