AvEG-Kon, KON-MED ve ATİK: Bu akşam sokaktayız

AvEG-Kon, KON-MED ve ATİK, AKP-MHP'nin HDP'li belediyelere siyasi darbe yaptığını belirterek, bugün 18.00’daki eylemlere çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon), Almanya Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) ve Avrupa Türkiyeli İşçiler Konfederasyonu (ATİK), HDP'li Amed, Van ve Mardin büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AvEG-Kon: YENİ SAVAŞ KONSEPTİ

AvEG-Kon, "AKP/MHP faşist koalisyonu yeni bir savaş konseptini hayata geçiriyor. Bu konseptin başında da sadece Kürt halkına değil, tüm toplumsal muhalif güçlere yönelik baskı ve şiddette ustalaşmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu var" dedi.
AvEG-Kon şu çağrıyı da yaptı: "Göçmen ve yerli tüm demokrasi güçlerini sömürgeci faşist Türk devletinin Kürdistan’da belediyeleri gasp etme saldırısına karşı Avrupa’nın her alanında sokağa çıkmaya ve bugün (19 Ağustos) saat 18.00’da yapılacak olan eylemlere güçlü katılmaya çağırıyoruz."

KON-MED: SES ÇIKARMAK HERKESİN GÖREVİ

KON-MED'in açıklamasında, 3 büyükşehir belediyesinin işgalci mantıkla gasp edildiği, 450'den fazla kişinin rehin alındığı vurgulanarak, "AKP/MHP devletinin Kürt halkı gözünde hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Halkın iradesini gasp etmek, seçim sonucunda sandıkta kazanamadıklarını devlet şiddeti, zoru ve hilesi ile gasp etmek AKP-MHP iktidarı ittifakının bir tarzı olmuştur" denildi.
"Ses çıkarmak gerkesin görevi" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Avrupa'nın her yerinde, bugün (19.08.2019 pazartesi) saat 18'de birçok merkezde düzenlenecek eylemlere güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz" denildi.

ATİK: HİÇBİR SALDIRI KÜRT HALKINI ENGELLEYEMEZ

ATİK'in açıklamasında, "Türkiye tipi faşizmin bir göstergesi" vurgusunda bulunularak, "Yıllardır Kürdistan'da sürdürülen katliamlar, yargısız infazlar, gözaltında kayıplar, işkenceler Kürtlerin haklı ve meşru mücadelesini engelleyememiştir. Tersine mücadele daha da büyütülmüş ve günümüzde bölgedeki belediyelerin ezici çoğunluğu halkın iradesinin denetiminde yürütülmektedir" denildi.
ATİK, Avrupa’daki tüm yerli ve göçmen demokratik güçleri, işçi ve emekçileri bu saldırıya karşı durmaya ve belediye eşbaşkanlarıyla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz" dedi.