AvEG-Kon ve DIDF, Viyana saldırısını kınadı

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DIDF) Yönetim Kurulu, Viyana saldırısını kınadı.

AvEG-Kon, 2 Kasım Pazartesi günü Avusturya'nın başkenti Viyana'da DAİŞ sempatizanı tarafından düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı.

Saldırıda 4 kişi ölmüş, 7'si ağır olmak üzere 15 kişi yaralanmıştı. AvEG-Kon, "Paris ve Lyon katliamlarının ardından Viyana’da yapılan bu insanlık düşmanı saldırıyı lanetliyor, yaşamını yitirenlerin ailelerinin acılarını paylaşıyor ve yaralananlara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Açıklamada, "Suruç, Ankara, İstanbul, Berlin, Brüksel, Paris, Nice, Lyon vb. katliamların devamı olan bu katliam da bir kez daha göstermektedir ki, IŞİD vb. İslamcı faşist çetelerin yapmayacağı barbarlık yoktur" vurgusu yapıldı.

"IŞİD barbarlığını yakından tanıyan biri de, bu çeteyi koruyan, besleyen, silahlandıran faşist Erdoğan ve AKP-MHP diktatörlüğüdür" diyen AvEG-Kon Avrupa devletlerinin "hala bu faşist diktatörü askeri, ekonomik ve siyasi olarak desteklediği ve silah sevkiyatı yaptığını" belirtti.

şu ifadelerle son buldu: "Hangi motifle yapılırsa yapılsın, her türden ırkçı, faşist, cihatçı katliamları durduracak olan, yerli ve göçmen işçi ve emekçilerin faşizme, ırkçılığa ve kapitalizme karşı mücadele ortaklığıdır.

Halkları düşmanlaştırıcı ve ayrıştırıcı faşist ve gerici politikalara karşı, işçi sınıfının, gençliğin, kadınların antifaşist temelde birleşik mücadelesini güçlendirmeye devam edeceğiz. "

DIDF yazılı açıklamasında, "Katliamların, ‘İslami değerlere hakaret edildiği’ gerekçesine dayandırılması asla kabul edilemez. Bu katliamı gerçekleştirenlerin insani bir değerinin olması mümkün değildir" dedi.

Birçok ülkenin Avrupa’da örgütlenen İslami gruplara destek verdiği tepkisinde bulunan DIDF, şunları ifade etti: "Yaşadığımız ülkelerde, derinleşen işsizliğe, yoksulluğa, ekmeğimizin küçülmesine karşı çıkabilmek, ancak değişik uluslardan emekçilerin birliği ve mücadelesiyle mümkün olabilir. Bunun için Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu olarak tüm emekçileri, sözde din adına gerçekleştirilen bu tür saldırı ve cinayetleri şiddetle kınamaya, hükümetler tarafından körüklenen düşmanlığa karşı, halklar arasında dostluğu ve dayanışmayı güçlendirmeye çağırıyoruz."