Avrupa'da Zeynep kasırgası vurdu: 9 ölü

Avrupa ülkelerinde etkili olan Zeynep kasırgası nedeniyle en az 9 kişi yaşamını yitirdi.

Avrupa ülkelerinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan Zeynep kasırgası en az 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

TRAFİK KAZALARINA YOL AÇTI

Almanya'da kasırga nedeniyle meydana gelen otomobil kazalarında en 2 kişi hayatını kaybetti. Steinfurt bölgesindeki kazada 56 yaşındaki sürücünün otomobiliyle yola devrilen ağaca çarpması sonucu, Saerbeck'te ise otomobili şiddetli rüzgara yakalanan 33 yaşındaki sürücünün kaza yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.
Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), Cumartesi sabahı kasırga nedeniyle verilen alarmların kaldırıldığını açıkladı. Ancak DWD Almanya'nın kuzeyinde yer yer fırtına beklendiği uyarısı yaptı. Kasırganın Cumartesi gecesi Kuzey Denizi kıyılarına ulaşması bekleniyor. Pazartesiye kadar ülkede fırtınanın devam edeceği belirtildi.
Alman Demiryolları (DB) Dortmund, Hannover, Berlin ve Berlin ile Halle/Leipzig arasındaki tren seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

HOLLANDA'DA 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kasırga nedeniyle Hollanda'da da en az 4 kişi hayatını kaybetti. Amsterdam İtfaiyesi'nin verdiği bilgilere göre, 3 kişi üzerine ağaç devrilmesi, 1 kişi ise otomobiline ağaç devrilmesi sonucu öldü.

Kasırga nedeniyle Fransa'da da en az 11 kişi yaralandı. Ülkenin kuzeyinde 130 bin haneye elektrik verilemediği öğrenildi.