Avrupa’daki Alevilere çağrı: HDP’ye sahip çıkın

Almanya'nın Mühlacker kentinde Alevi Kültür Merkezinde Seçim çalışmaları için toplantı yapıldı. Toplantıya AABK onursal Başkanı Turgut Öker ve KCDK- E Eş başkanı Fatoş Göksungur katıldı.

Pazartesi günü akşam saatlerinde yapılan toplantının açılış konuşmasını Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu-Baden Württenberg (AABF- BW) Eş başkanı Ergün Özcan yaptı. Özcan, kısaca tüm çalışmalarının HDP'nın barajı aşmasından yana olduğunu kaydetti.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda söz alan KCDK-E Eş Başkan'ı Fatoş Göksungur, HDP’den aday olan Turgut Öker’in adaylığının veto edilmesine tepki gösterdi.

Göksungur, "Turgut Öker yalnız değildir. Sayın Öker bireysel olarak burada aday olmadı. Avrupa Alevi kurumu adına aday oldu. Turgut Öker´in HDP İstanbul Milletvekili adaylığının veto edilmesine cevap olarak, Avrupa Alevileri sandığa giderek oylarını vermelidirler” dedi.

Alevileri hesap sormaya çağıran Göksungur, “Karşımızda iki cephe yer alıyor: ‘Ya demokrasi cephesi, ya da faşist cephesidir” diye konuştu.

Kürdistan’ın bazı bölgelerinden sandıkların taşınmasına da tepki gösteren Göksungur, "Kürdistan’da 19 bölgenin sandıkları birleştirilmeye çalışılıyor. Bu durum oyların AKP'ye gitmesinin önünü açmaktır. Tüm amaç ve gayeleri HDP'yi baraj altında bırakmaktır” dedi.

Göksungur, AKP’nin hilelerine karşı, özellikle Almanya’daki seçmenlerden sandığa oylarını güçlü bir şekilde yansıtmalarını istedi.

AABK onursal Başkanı Turgut Öker, “bireysel olarak milletvekilliğini istemediğini” belirtikten sonra, 7 Haziran seçimleri önceki HDP etrafındaki “stratejik birlikteliğe” dikkat çekti.

Öker, “Vicdan sahibi olan her Aleviden, koşulsuz HDP'ye oy vermesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Adaylık başvurusu YSK tarafından reddedilen Öker, “HDP'ye 1 koyup 3 alacak bir gözle bakmıyorum. Biz barbarlığa karşı bir olmak zorundayız. Cem yapmak, hızır çağırmak yetmiyor. Maraş, Sivas, Çorum, Dersim'i anımsayın! 24 Haziran’dan sonra biz kimle direneceğiz? Türkiye'nin kaderini Kürt hareketi ile Alevi hareketinin stratejik iş birliği belirler. Bu nedenle Baden Württemberg bölgesinde bulunan 42 Alevi kurumu HDP'ye sahip çıkmalı" şeklinde konuştu.