Avrupa’daki fırtınada ölü sayısı 16’ya çıktı

Avrupa’nın kuzey batısını vuran Eunice fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 16’ya yükseldi. Fırtına ağır maddi hasara yol açtı.

İrlanda’da oluşan Eunice fırtınası cuma günü önce Birleşik Krallık’ın bir kısmı, ardından Fransa ve Benelux ülkelerinden (Belçika, Hollanda, Lüksemburg) geçerek Danimarka ve Almanya’ya doğru yol altı. Fırtınanın geçtiği her yerde kırmızı alarm verildi.

Almanya’da demiryolu kuruluşu Deutsche Bahn’a göre bin kilometreden fazla demiryolu hasar gördü. Ülkenin kuzeyinde ulaşım kısmen felç oldu.

Avrupa’nın kuzey batısı genelinde yüzlerce uçuş ve tren seferi iptal edildi.

Cumartesi akşamı itibariyle Eunice fırtınasının yol neden olduğu ölü sayısı 16’ya yükseldi.

Hollanda’da 4, Polonya’da 4, İngiltere’de 3, Almanya’da 2, Belçika’da 2 ve İrlanda’da 1 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda ölüm araçların üzerine ağaçların düşmesi sonucu yaşandı.

Birleşik Krallık’ta en az226 bin evin elektrikleri kesildi. Bu ülkede sigorta şirketlerine göre 300 milyon sterlinden fazla zarar var.

Hollanda’da tüm demiryolu ağları fırtınadan etkilendi.  Belçika’da da demiryollarında hasar oluştu. Fransa’da Bretonya bölgesinde dalgaların boyu 9 metreye kadar çıktı.