Avrupa'daki Kürdistanlılar Şengali'yi andı

İşgalci Türk devletinin Şengal’de düzenlediği saldırıda şehit düşen Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali, Celle, Essen ve Kassel'de düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Türk devletinin saldırısı sonucu katledilen Êzidî Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengalî (İsmail Özden) Almanya'nın Celle, Kassel ve Essen şehrinde düzenlenen etkinliklerle anıldı. Mala Êzidîyan Celle'de binlerce kişi Şengali'yi anmak için bir araya geldi. Farklı şehirlerde yaşayan Kürdistanlılar otobüslerle anmanın yapıldığı Celle şehrine geldi. Anmada Şengali'nin ailesi, çocukluk arkadaşları ve yoldaşları birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda, Zeki Şengali'nin davasına sahip çıkmanın düşmana verilecek en büyük cevap olduğu belirtildi.

KASSEL

Kassel kentinde yaşayan Kürdistanlılar Mam Zeki Şengali'yi andı. Saat 14:00'da Kassel Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen anmada, Mam Zeki Sengali'nin yaşamını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma yapılan konuşmaların ardından sona erdi.

Zeki Şengali için Pazartesi günü saat 16.00'da Bremen'de, Çarşamba günü ise saat 18.00'da Celle ve Braunschweig'de yürüyüş yapılacak. Cumartesi günü ise yine Celle'de saat 13.00'da anma etkinliği düzenlenecek.

ESSEN

Şengal'de katledilen Zeki Şengali ve Dersim'de şehit düşen Atakan Mahir ile 5 yoldaşı Essen Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenen bir etkinlikle anıldı. 1 dakikalı saygı duruşu ile başlayan anmada şehit aileleri, kadın hareketi ve KOMAW adına birer konuşma yapıldı. Anmada sanatçı Kawa Aktaş, Zeki Şengali'nin Kürtçe şiirini okudu:

"Min nûçeyek nexweş bihîst

Çongê min li min kire sist

Zuhayî da qirika min

Min nexwest qet bawer bikim

Li ser rêya Şengalê bû

Xweza ji te re şahid bû

Te xatir nexwest û tu çû

Li nav bihuştê bi cih bû

Li ser te ez bû me xemgîn

Lê ev xemgînî bûye kîn

Li dijî vî dijminê hov

Herî hêjaye raperîn

De fermandarê min rabe

De hevalo rabe rabe

Çavê xwe veke,binere

bikene û biaxive"