TCŞ ve TekoJIN: Kürt gençleri her yerde eyleme geçmeli!

Jinên Ciwan ên Têkoşer ve Tevgera Ciwanên Şoreşger, Kürt gençlerini Avrupa’nın neresinde olursa olsun eylemselliğe geçmeye, faşizme, tecride ve işgale son darbeyi vurmak için başkaldırmaya ve 13 Şubat'ta Freiburg’daki eyleme çağırdı.

Avrupa Kürt gençlik hareketleri Jinên Ciwan ên Têkoşer(TekoJIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger(TCŞ, Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Gare alanına dönük işgalci saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'MÜCADELE SÖMÜRGECİLERİ YOK OLMA EŞİĞİNE GETİRDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kürt Özgürlük Hareketi’nin faşist Türk devletiyle girdiği bu tarihi savaş ve hesaplaşma karşısında zayıflamış olan sömürgeci zihniyet, 15 Şubat uluslararası Komplo'nun yıl dönümü yaklaşırken tüm tekniki imkanlar ve ihanetçi KDP zihniyetiyle birlikte Gare alanına askeri saldırılar ve bombardımanlar gerçekleştirmiştir. İşgal saldırılarında kullanılan hava araçlarının her zamanki gibi Kuzey Kürdistan’dan değil, Güney’den kalkması ihanetin vardığı boyutları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kürt halkının en değerli evlatlarına yöneltilen bu alçakça saldırı bize şunu bir kez daha kanıtlamıştır: Önder APO’nun fedailerinin Kürdistan dağlarında yürüttüğü özgürlük mücadelesi Türk sömürgeciliğini ve faşizmini yok olmanın eşiğine getirmiştir. Düşmanın KDP desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılar, bu düşmana son darbeyi vurmanın zamanının geldiğini göstermiştir.

İŞBİRLİKÇİLERE TEPKİ

KDP, 15 Şubat Komplosu'nun yaklaştığı bugünlerde bu komplonun boşa çıkarılması için destek vereceği yerde tam tersine ihanetçi zihniyetle Kürt halkının özgürlük mücadelesine ve kahraman gerillalarına karşı tavır almıştır. Halkımızın Güney Kürdistan’daki tüm siyasi ve askeri kazanımlarını bir bir DAİŞ’e ve Türk devletine teslim eden, düşmanla birlikte gerillayı hedef alan bu ihaneti lanetliyoruz. Mesud, Neçirvan ve Mesrur Barzani gibilerin bu girişimleri aynı zamanda Önder APO’yu özgürleştirme hamlesine de karşı bir tavır olmaktadır. Önderliğimizin fiziksel özgürlüğünü sağlama hamlesi tüm dünyada büyük bir yankı ve heyecan uyandırmışken, bu sözde Kürt partisi düşmana can simidi olmaktadır. Kendi çıkarlarından başka hiçbir şeyi düşünmeyen bu lanetli unsurların Kürt güçlerini birbirine karşı çatıştırarak düşmana hizmet etmekten başka hiçbir rolü kalmamıştır.

'GENÇLİK EN SERT TAVRI GÖSTERECEK'

Kürdistan gençliği bu saldırılar ve ihanet çizgisine karşı tavrını en net ve sert bir şekilde ortaya koyacaktır. Önder APO’nun başlattığı Özgürlük Yürüyüşü Kürdistan’da ihaneti yok olmaya mahkum etmiştir. TCŞ ve TekoJIN olarak halkımızın özgürlük mücadelesinin yaşandığı bu tarihi günlerde nerede, ne zaman ve kime karşı olursa olsun Apocu çizgide mücadelemizi yükselteceğimizi belirtiyor, gerillaya uzanan elleri kırmakta kararlı olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz.

 '13 ŞUBAT'TAKİ EYLEME ÇAĞIRIYORUZ'

Avrupa’da yaşayan tüm Kürt gençleri 'Bi Hev Re Serhildan' şiarıyla bu saldırılara karşı tavrını ortaya koymalıdır. Başta Almanya’da ve Fransa’da devam eden Uzun Yürüyüş eylemini güçlendirmek olmak üzere, Kürt gençlerini Kürdistan’da ihanetçi ve işbirlikçi unsurların Kürt düşmanlığı karşısında ulusal bir tavır alarak bunları lanetlemeye ve teşhir etmeye çağırıyoruz. Tüm Kürt gençlerini Avrupa’nın neresinde olursa olsun eylemselliğe geçmeye, faşizme, tecride ve işgale son darbeyi vurmak için başkaldırmaya ve 13 Şubat'ta Freiburg’daki eyleme çağırıyoruz."