Azinge’de Newroz kutlamasında İmralı selamlandı

Rusya Federasyonu’na bağlı Azinge’de Newroz kutlaması için bir araya gelen Kürtler ve dostları, Öcalan’ı ve açlık grevi direnişçilerini selamladı.

Saratov kentine bağlı Azinge’de yaşayan Kürtler ve dostları Newroz bayramını kutladı. Azinge Halk Meclisi tarafından organize edilen etkinliğe, Saratov Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu İvan Aleksandroviç, Saratov çevresinde ve Azinge’de faaliyet yürüten Kürt kurum temsilcilerinin yanı sıra farklı haklardan kurum temsilcileri katıldı.

Newroz kutlamasının yapılacağı salonun önünde bir araya gelen Kürtler, etkinlik öncesi davul zurna eşliğinde halay çekti.

Etkinliğin düzenlendiği Azinge Kültür Evi Konser Salonuna, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve Newroz bayramını kutlayan pankartlar ile PKK bayrakları asıldı. Kutlama, Kürdistan özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşu ardından Azinge Halk Meclisi Sözcüsü Hisên Osmanov, şunları ifade etti: “Bugün halkımız dört parça Kürdistan’da ve yurt dışında bizim için direniş ve özgürlüğü sembolü olan Newroz’u kutluyor. Öncelikle Saratov’da yaşayan Kürtler adına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Newrozunu kutluyor ve bize kazandırdığı direniş ruhu için kendisini selamlıyoruz. Kürdistan ve yurt dışında Önderliğimize dayatılan tecridin kırılması için açlık grevinde olan eylemcilerin de Newroz bayramını kutluyor ve direnişlerine destek verdiğimizi belirtmek istiyorum. Türk devletinin inkar ve imha politikalarına karşı Kürt halkının her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Geliştireceğimiz birlik ile bir sonraki Newroz’da Önderliğimizle beraber kutlamak için daha çok kararlı bir mücadele bizim için şarttır.”

Osmanov’un konuşmasının ardından etkinliğe katılan misafirler de Kürt halkının Newroz bayramını kutlayan konuşmalar yaptı.

Konuşmalar ardından etkinlik Erol Berxwedan, Ruslan Mamedov, Kamûran Gasanov ve Berzanî Mamedov ile yerel sanatçıların sunduğu müzik dinletileriyle devam etti.